comScore

Galatasaray Galatasaray

3 büyüklerin kaderi aynı

02 Ekim 2014, Perşembe 02:51

Avrupa kupalarında Türk takımlarına karşı hiç maç kaybetmeyen Arsenal, Galatasaray karşısında da geleneği bozmadı.
 

Avrupa kupalarında Türk takımlarıyla 9 kez karşılaşan ve hiç yenilmeyen Arsenal, Galatasaray karşısında da sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrılmayı başardı.
 
UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki ikinci maçında Galatasaray'ı ağırlayan Londra temsilcisi, eksik futbolcularına rağmen oyunu istediği gibi domine ederek gruptaki ilk galibiyetini aldı. 
 
Avrupa kupalarında bugünkü maçla birlikte Türk takımlarıyla 10 kez karşı karşıya gelen Arsenal, bu müsabakalarda 6 kez galip gelip, 4 kez de berabere kaldı, hiç yenilgi almadı. Türk takımlarının ağlarına 10 maçta 17 gol sığdıran İngiliz ekibi, filelerinde ise yalnızca 3 gol gördü.
 
-"3 Büyükler"in yüzü gülmedi-
 
Avrupa kupalarında son iki sezonda Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray ile karşılaşan Arsenal, sahadan istediği alarak ayrılan taraf oldu.
 
UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda geçen sezon Fenerbahçe'nin rakibi olan İngiliz ekibi, İstanbul'da 3-0, Londra'da ise 2-0 kazanarak gruplara kaldı. Bu sezon "Devler Ligi" play-off turunda bir başka Türk ekibi Beşiktaş'la eşleşen Londra temsilcisi, İstanbul'da 0-0 eşitlikle tamamlanan karşılaşmanın rövanşını Londra'da 1-0 kazanarak yine "Devler Ligi" gruplarına kalan taraf olmayı bildi.
 
Arsene Wenger yönetimindeki Arsenal, son olarak da bu gece sahasında ağırladığı Galatasaray'ı 4-1'lik skorla geçmeyi başardı.
 
 
 
 
  
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!