comScore

Galatasaray Galatasaray

Bir tek Galatasaray'ı yenemediler

01 Ekim 2014, Çarşamba 01:46

Arsenal bugüne kadar karşılaştığı Türk takımlarına karşı başarılı sonuçlar alırken bir tek Galatasaray'a karşı galibiyetl bulunmuyor. 

Futbol Arena - Arsenal Türk futbolseverler için tanıdık bir takım. Son 1 yıl içinde Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan sonra Galatasaray da Emirates Stadı'nda ter dökecek.

Arsenal bugüne kadar tam 6 kez Fenerbahçe ile karşılaştı. 4 galibiyet, 2 beraberlik aldı ve oynadığı 6 karşılaşmanın 5'inde gol dahi yemedi. İlk olarak 1979'da Kupa Galipleri Kupası 1.turu'nda, Highbury Stadı'nda sarı lacivertlileri konuk eden İngiliz ekibi 2-0 kazanmış, rövanşta 0-0'lık beraberlik alarak turu geçmişti. 2008'de grup aşamasında İstanbul'da 5-2 galip gelen Arsenal, Londra'da 0-0'lık skor elde etmişti. Geçen sene playoff turunda ise İngilizler 2-0 ve 3-0'lık sonuçlarla tur atladı.
Daha 1 ay önce playoff'ta bu sefer Beşiktaş ile eşleşen Arsenal, İstanbul'da aldığı 0-0'lık neticenin ardından 1-0 galip gelerek tur atladı.

Arsenal'in Galatasaray'la ilgili ise iyi anıları bulunmuyor. İki takım bugüne kadar sadece 1 kez resmi maçta karşılaştı. 17 Mayıs 2000'deki meşhur UEFA Kupası finalinde Galatasaray penaltılarla kupayı kazanan taraf olmuştu. O gün takımın başında yine Arsene Wenger vardı. 

Bu finalden sonra 2 ekip 4 Ağustos 2013'te Emirates Cup adı altında düzenlenen özel turnuvada karşı karşıya geldi. Galatasaray o karşılaşmayı Drogba'nın golleriyle 2-1 kazanarak rövanşı vermedi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!