Değerli Galatasaraylılar,
Başkan Aysal 17 Eylül Divan toplantısını takiben 18 Ekim'de Yönetim Kurulu'nu toplayarak aldığı bir kararla, ''Galatasaray'ın çok önemli bir mücadele içinde olduğunu belirterek, bu mücadelenin layıkıyla yürütülebilmesi için arkasında tüm camianın güveni olduğu konusunda en ufak bir şüphe bulunmayan bir yönetime ihtiyacı olduğu'' görüşüyle 18/25 Ekim 2014 tarihlerini bir Olağanüstü Seçim tarihi olarak duyurmuştur.
Sayın Ünal Aysal ilk kez başkan olduğu 14 Mayıs 2011 seçimi öncesinde yurt dışı seyahatinden geç dönerek Aday Yönetim listelerini son gün sadece 10 saatlik bir çalışma sonucunda Divan'a tüzüğün emrettiği saatte yetiştirebilmişti. Bu yönetim ile normal seçim süresini tamamlayamamış ve 22 Haziran 2013 te erken seçime gitmişti. Sayın Başkanın ilk seçiminde olduğu gibi bu kez de kısa sürede oluşturduğu yeni yönetim kurulu da maalesef normal yönetim süresini tamamlayamadan yukarıda belirttiğim gibi çok kısa sürede Kulübü seçime götürme kararı almıştır.
Sayın Başkan Yönetim kadrolarının çok kısa sürelerde saptanarak aday yapılmalarının sıkıntısını her iki döneminde de fiilen yaşamış olmasına rağmen bu kez de Galatasaray'ı içinde bulunduğu idari, ekonomik ve son günlerdeki sportif sıkıntıları ile son derece sınırlı bir sürede yapılacak seçime götürmektedir.Üstelik kendisinin de aday olup olmayacağı henüz belli değildir.
Galatasarayımızın tekrar gerek yönetim kadroları gerek plan ve programları üzerinde yeterince çalışılmadan apar topar seçime götürülmesinin neticeleri fiilen yaşanarak görülmüştür. Camianınbir kez daha aynı stratejik hatanın yapılmasına tahammülü yoktur.
Koca camiayı 18 Eylül akşamı erken seçim kararı alarak,Divan Kuruluna 08 Ekim saat 17.00 ye kadar yani sadece 19 gün sonra yönetim ve kurulları adaylarının yani 40 seçkin kişinin isimlerinin
ibrazının zorunlu olduğu bir seçime götürmenin mantık ve insafla bağdaşır tarafı yoktur.
BUGÜN İTİBARİYLE DE SADECE 14 GÜN KALMIŞTIR.
Bu durum kulübümüzün tartışılmaz menfaatlerine tümüyle aykırıdır. Böylesine sıkıntılı bir ortamda, bu kadar sıkışık bir takvimle seçime gitmek kulübü yakın gelecekte ciddi sorunlara sürükleyebilecek bir risktir.
ÇÖZÜM SAYIN BAŞKAN ÜNAL AYSAL'IN İKİ DUDAĞININ ARASINDADIR. ADAY OLSUN OLMASIN GEREK KENDİSİNİ GEREK ADAY OLMAYI DÜŞÜNEN DİĞER GALATASARAYLILARI VE TABİİ CAMİAMIZI RAHATLATACAK ÇÖZÜM AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDEDİR:
1.Sayın Başkan derhal yönetimi toplayarak 18/25 Eylül olan Seçim kararını en erken Ocak 2015 tarihine erteleyecek:
2. Bu tarihe kadar Kulübü tüzüğe uygun adette yönetici ile seçime taşıyacak;
3.Ocak ayına kadar 3 aylık süre hem yeni aday olacaklara, hem de aday olursa Sayın Başkana yeni yönetim kadroları oluşturmak ve akılcı, gerçekçi çözüm yolları içeren plan ve projelerını huzur içinde hazırlamak için yeterli bir süredir.
Değerli Galatasaraylılar
Galatasarayımızın içinde bulunduğu zor koşulları sizlere 10 Eylül Divan konuşmamın linkini göndererek anlatmıştım, şimdi de 17 Eylül Divan toplantısı konuşmamı 2 ayri link olarak size durum hakkında fikir vereceği düşüncesiyle bilginize sunuyorum.
Sevgi ve saygılarımla
Hayri Kozak 96/4276
GSK Eylül Olağanüstü Divan Hayri Kozak 1/2: http://www.youtube.com/watch?v=hlxAkBIwFJc
GSK Eylül Olağanüstü Divan Hayri Kozak 2/2: https://www.youtube.com/watch?v=gYqyS0ikNIY

