comScore

Galatasaray Galatasaray

UEFA'dan Süper Kupa öncesi fren

19 Ağustos 2014, Salı 09:32

MHK, Süper Kupa Finali'ne Abitoğlu'nu atadı. Dünya Kupası'ndan başarıyla çıkan Çakır'ın tercih edilmemesi sürpriz olarak karşılandı.

Spor Toto Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası sahibi Galatasaray arasında 25 Ağustos Pazartesi günü Manisa 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanacak TFF Süper Kupa müsabakasını yönetecek hakem belli oldu. Merkez Hakem Komitesi (MHK) bu zorlu derbiye Mustafa Kamil Abitoğlu'nu atadığını duyurdu. Karşılaşmada Abitoğlu'nun yardımcılıklarını ise Aleks Taşçıoğlu ve Serkan Ok yapacak.

Mücadelenin dördüncü hakemi Ali Palabıyık olurken, ilave yardımcı hakemlik görevlerini ise Tolga Özkalfa ve Çağatay Şahan yürütecek. MHK'nin bu görevlendirmesi spor kamuoyunda sürpriz olarak değerlendirildi. Nitekim genel kanı, Doğan Babacan'dan sonra tam 40 yılın ardından, Dünya Kupası'nda düdük çalan ilk Türk olan ve göğsümüzü kabartan Cüneyt Çakır'ın isminin üstüneydi

‘En iyisi Cüneyt Çakır'

MHK eski başkanlarından Ertuğrul Dilek, hakem tercihinin arkasında UEFA'nın olabileceğini söyledi. Dilek, “Edindiğimbilgiye göre, MHK bu derbiye Cüneyt Çakır'ı vermeyi düşünüyordu. Çünkü şu anda Türkiye'nin en iyi hakemi olarak Çakır gösteriliyor ve sezona girerken yine Türkiye'nin iki iyi takımı karşılaşacak. Fakat UEFA, 27 Ağustos'taki Avrupa maçları için Çakır'ı kullanmak isteyebilir. MHK de bu ihtimali kuvvetli görüyor. İşte bu nedenle Cüneyt Çakır'ı değil Mustafa Kamil Abitoğlu'nu Fenerbahçe- Galatasaray maçına atadı” diye konuştu

‘Abitoğlu seviliyor'

Dilek, şöyle devam etti: “Süper Kupa maçı 25 Ağustos'ta. 2 gün sonra yani 27'sinde Şampiyonlar Ligi play-off rövanşları var. UEFA bu maçlardan birinde Çakır'ı görevlendirmek isterse, sıkıntı çıkacak. MHK bunun önüne geçti. Yoksa nedensiz yere Çakır'ı vermemiş olsa, cesaretsizlikle suçlanırlar. Çünkü Dünya Kupası'ndan sonra Çakır'ı çok övdüler. En iyi hakemi böyle bir maça vermemek olmazdı.Hata yapmasından korkmak anlamına gelirdi.” Abitoğlu'nu da değerlendiren Dilek, “Abitoğlu iyi hakem, futbolcular da seviyor. FIFA kokartlı değil. Bu tipmaçlarda fazla kart çıkarmıyor” ifadelerini kullandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!