comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray'ın gözdesi fiyatını katladı!

07 Mayıs 2014, Çarşamba 09:32

Galatasaray'ın transfer listesinin üst sıralarında yer alan Schalkeli Kaan Ayhan, gösterdiği performans ile devlerin dikkatini çekerken, sarı-kırmızılıların işini de zorlaştırdı.

 Devre arasında gençleştirme operasyonuna start veren Galatasaray, sezon sonunda yeni genç isimlerin transferi için girişimlerini sürdürürken, Mancini'nin gözdeleri arasında yer alan bir isimde ise son aylarda yapılan görüşmelerde sonuç alamadı.

Yaz aylarında Türk stoper transfer etmek isteyen sarı-kırmızılıların transfer listesinin üst sıralarında yer alan Schalke'nin Türk oyuncusu Kaan Ayhan, son aylarda gösterdiği performans ile paralel olarak, bonservis bedelini de yükseltti.

Galatasaray'ın devre arasında ve Mart ayında transferi için Schalkeli yöneticiler ile görüşerek 5 milyon euro cevabı aldığı 19 yaşındaki oyuncu için, Schalke'nin fiyatı 8 milyon euro seviyesine çektiği kaydedildi. Schalke'de teknik direktör Jens Keller'in, son dönemde A takımda daha çok şans verdiği gelecek vadeden yıldı adayı için "kalsın" raporu verdiği ve Alman kulübünün de bunun üzerine 'tok satıcı' rolünü oynamaya başladığı ifade edildi.

BUNDESLIGA'NIN PARLAYAN İSİMLERİ ARASINDA

Almanya ve İngiltere'den dev kulüplerin de izleme komitelerinin takibinde olduğu belirtilen ve geçtiğimiz aylarda milli takım tercihini ülkemizden yana kullandığını açıklayan Kaan, Kasın ayında sözleşmesini 2017 yılına kadar uzattı. Sezonun 2. yarısında Schalke'nin oynadığı 16 karşılaşmanın 12'sinde forma şansı bulan 1994 doğumlu oyuncu, 33. haftada Freiburg karşısında Bundesliga kariyerinin ilk golünü de ağlara gönderdi ve 2. devrenin parlayan isimleri arasında yer aldı.

Bu sezon Aurelien Chedjou ve Guillermo Burdisso transferlerinden istediği verimi alamayan ve sezon sonunda iki isim ile de yollarını ayırma ihtimali bulunan Galatasaray, yabancı kontenjanının da düşecek olması nedeniyle, Türkiye Ümit Milli Takımı'nın vazgeçilmeleri arasında yer alan gurbetçi oyuncu için yaz aylarında yeni bir girişim yapmaya hazırlanıyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!