comScore

Galatasaray Galatasaray

Mancini istifa sesleri ile gelen gol

03 Mayıs 2014, Cumartesi 22:19

Galatasaray'ın son dakika golüyle kazandığı Gençlerbirliği maçını Hüseyin Özkök yorumladı.

Harika bir futbolhavasında Türk Telekom Arena'ya geldiğimizde hem tribünlerde hem debasın tribünündeki boşluklar ilk göze çarpan şeylerdi. Türkiye'de çokkötü bir kültür yerleşmiş durumda. Bugün ligdeki durumu belli Dortmund80 bin kişi önünde maçını oynarken, Dortmund gibi ikinci sırada bulunanve çok önemli olan ikinciliği garanti olmayan Galatasaray'ın bu kadar azsayıda seyirciye oynaması anlaşılamaz bir durum. Bu neredeyse “yaşampiyon ol ya öl” anlayışı ne yazık ki Türk futbolunun en büyüksorunlarından biri. Zaten bu sonuca odaklılık da bütün olayların anakaynağı durumunda. Bu arada E-Bilet nedeniyle tribünler boş kaldıdiyenlere de hiç katılmadığımı söylemeliyim. 45 bin kombine sattık diyeövünen Galatasaray'ın kombine sahibi seyircisi tribünleri doldurmalıydı.

Seyircisinin yalnız bıraktığıGalatasaray, maça her zaman olduğu gibi “berbat” başladı. Daha kimse neolduğunu anlayamadan ilk 12 dakikada iki çok iyi organize edilmiş kontraatak ile Gençlerbirliği 2 gol birden bulunca Galatasaray'ın adeta dünyabaşına yıkıldı. Berabere giden maçlarda bile rakibi çözmekte büyükproblem yaşayan oyuncular 2-0'lık skoru nasıl çevireceklerdi? İlk yarıboyunca Mancini'nin taktiksel değişiklikle 3-5-2'ye dönmesine rağmenpozisyon bulunamadı. Diğer yanda Beşiktaş da Kasımpaşa karşısında ilkyarıyı 2-0 önde kapatınca daha ilk yarıda iki takım lig sıralamasındayer değiştirmiş oldu.

Beşiktaş'ın önde olduğunu Galatasaraylıoyuncular muhtemelen soyunma odasında öğrenmiş olarak ikinci yarıyaçıktılar. Bu yarıda Mancini, Hajrovic'i Chedjou ile değiştirerek üçlüsavunmanın ortasına onu çekerek Melo'yu tekrar ön tarafa sürdü. Pabucunpahalı olduğunu anlamış olacaklar ki, Galatasaraylı oyuncular ikinciyarıya çok istekli ve baskılı başladılar. Ancak yine de gol pozisyonubulmakta zorlanıyorlardı. Bu 15 dakika kadar böyle devam etti. Ancak 61.dakikada Gençlerbirliği savunmasının çıkarttığı bir topu kaleye vuranTelles'in topunu yumuşatan Burak seri bir dönüşle kaleye gönderdi veumut getiren golü attı. Gol sonrası sendeleyen konuk takım hemen2dakika sonra kalesinde 1 gol daha görünce maç iyice ilginç bir hal aldı.Artık bundan sonra Galatasaray için geriye doğru sayım başlamıştı veŞampiyonlar Ligi yolunda mutlak surette bir gole daha ihtiyaç vardı.Ancak baskıya rağmen Gençlerbirliği yeniden kendine gelerek karşıkoymaya başladı. Mancini son dakikalarda yine garip bir taktikseldeğişiklikle sağda oynayan Yekta'nın yerine giren Sabri'yi bir süresonra sola alarak Semih'i sağa sürdü. Bu değişiklik tabii ki yarargetirmedi ve Semih sağ kanatta iyice sırıttı. Ardından Sabritekrar sağa geçti ve işte o Sabri'nin uzatma dakikalarında hem de solayağı ile yaptığı nefis ortaya ayak koyan Umut Bulut hayati önem taşıyangolü atarken saniyeler öncesinde tribünlerde Mancini istifa sesleriyükseliyordu.

Galatasaray ikinci yarıdaki çabasının karşılığınıalırken kalan iki haftaya da önde girmenin avantajına sahip olacak.Ancak futbolun yine yetersiz olduğunu ve sarı-kırmızılı takımın kapananrakipleri çözmekte hala çok güçlük çektiğini söylemek gerekiryor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!