comScore

Galatasaray Galatasaray

Aslan'dan muhteşem geri dönüş

03 Mayıs 2014, Cumartesi 21:03

Süper Lig 32. haftasında Gençlerbirliği'ni ağırlayan Galatasaray, 2-0 geriye düştüğü maçı uzatma anlarında bulduğu golle 3-2 mağlup etti ve kritik bir galibiyet aldı.

Spor Toto Süper Lig 32. haftasında Gençlerbirliği'ni konuk eden Galatasaray, ilk yarıyı 2-0 geride kapattığı maçı 3-2'lik kazanarak sahasında çok önemli bir geri dönüşe imza attı.

Ligin bitimine 2 hafta kala sahasında Gençlerbirliği'ni konuk eden Galatasaray ilk yarıyı 2-0 geride kapatırken sarı kırmızılı ekip ikinci yarıda bambaşka bir takım olarak sahaya çıktı ve son saniyede bulduğu golle Başkent ekibi karşısında 3-2'lik üstünlüğü sağladı.

Gençlerbirliği 6. dakikada Oktay Delibalta ile 1-0 öne geçerken, 12. dakikada Ermin Zec Başkent temsilcisi adına skoru 2-0'a getirdi. İlk yarı bu skorla sona ererken maçın 61. dakikasında Burak Yılmaz önce farkı 1'e indirdi.

Bu golden 2 dakika sonra Ahmet Çalık bu kez topuz kendi kalesine gönderince skor 2-2'ye geldi. Temponun düşmesinin ardından maçın 2-2 biteceği düşünülürken oyuna sonradan giren Umut Bulut, 90+3. dakikada attığı golle takımına hayat verdi ve sarı kırmızılı ekibi 3-2 öne geçirdi. Maç bu skorla sona erdi.

Galatasaray bu galibiyetle puanını 59 yaparken Gençlerbirliği ise 44 puana yükseldi. Sarı kırmızılı ekip gelecek hafta deplasmanda Trabzonspor'a konuk olurken Gençlerbirliği sahasında küme düşen Medical Park Antalyaspor'u ağırlayacak.

HAKAN BALTA 11'E DÖNDÜ

Galatasaray'da teknik direktör Mancini, Elazığspor maçında kırmızı kart cezalısı olduğu için oynayamayan Hakan Balta'ya 11'de şans verdi. Elazığspor karşılaşmasında ilk 11'de yer alan Aurelien Chedjou ise yedek soyundu. Öte yandan sakatlığı nedeniyle geçen hafta süre alamayan Sabri Sarıoğlu da Gençlerbirliği maçına yedekte başladı. Başkent temsilcisinde, sakatlıkları bulunan Bogdan Stancu, Ramazan Köse, Mervan Çelik ve Özgür İleri ile sarı kart cezalıları Dusko Tosic ve Ante Kulusic, Galatasaray'a karşı forma giyemedi.

ARENA ŞOKA GİRDİ!

Gençlerbirliği karşısında mutlak galibiyet arayan Gaaltasaray, maçın hemen başında kalesinde golü gördü. Gençlerbirliği maçın ilk ciddi ayağında golü buldu. Semih'in orta saha çizgisinin önünde müdahale edemediği topla hareketlenen Zec'in pasında, bu kez Hakan'ın meşin yuvarlağa dokunamadı ve Oktay Delibalta savunmanın arkasına sarkarak kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ceza sahası içine giren Delibalta'nın vuruşuyla Başkent ekibi 1-0'lık üstünlüğü ele geçirdi.

FARK 2'YE ÇIKTI...

Mücadelenin 12. dakikasında Gençlerbirliği zorlu Galatasaray deplasmanında farkı 2'ye çıkardı. Oktay'ın derinlemesine pasına soldan hareketlenen Uğur topla birlikte ilerledi. Uğur'un yerden ceza sahası içine yaptığı ortasında kale önünde gelişine bir vuruş yapan Zec, fileleri havalandırarak skoru Gençlerbirliği lehine 2-0'a getirdi. Bu gol sonrasında Mancini Veysel Sarı'yı oyundan alarak Umut Bulut'u sahaya sürdü ve farkı eritmek için çare aradı. Ancak ilk yarı Gençlerbirliği'nin 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARIDA BAŞKA BİR G.SARAY

İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Galatasaray, 2 dakikada 2 gol bularak Başkent ekibi karşısında skora denge getirdi. Mücadelenin 61. dakikasında altı pas içinde topla buluşan Burak Yılmaz, bekletmeden yaptığı vuruş sonrasında skoru 2-1'e getirdi. Maçın 63. dakikasında ise yine ceza sahası içinde Burak Yılmaz'ın çevirdiği topu Ahmet Çalık uzaklaştırmak isterken kendi ağlarına gönderince skor 2-2'ye geldi.

UZATMALARDA GELEN GALİBİYET

Burak Yılmaz'ın büyük çabalarıyla üst üste 2 gol bulan Galatasaray, Umut Bulut'un 90+3'teki galibiyet golüyle 3-2'lik üstünlüğü ele geçirdi. Sarı kırmızılı ekipte Sabri Sarıoğlu'nun sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortayı arka direkte boş pozisyondaki Umut Bulut tamamlayınca sarı kırmızılı ekip 2-0'dan 3-2'lik üstünlüğü ele geçirdi ve kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!