Sulu derbiler, yarıda kalan maçlar, kartların havada uçuştuğu mücadeleler, kavgalar, ezeli ve ebedi dostluk ile yıllardır devam ediyor. Yıl 1996 ve kupa maçının ilk maçı 1-0 bittikten sonra ikinci maç Kadıköy'de oynandı ve maç 1-1 bittikten sonra kupa sevincinin en abartılısını İskoç teknik adam bayrağı kaptığı gibi yıllarca konuşulacak ‘'Ulubatlı Souness'' lakabını almasına neden olan o enstanteneyi gerçekleştirdi.
Bu olaya tanıklık eden en yakın kişi yardımcısı Ahmet Akcan olayı şöyle anlatıyor:
Maç bittikten sonra orta sahanın ortasında oyuncularla sevinirken Galatasaraylı seyirciler karşı taraftaydı ve ben Souness bayrağı aldıktan sonra oraya doğru yönelince taraftara gittiğini düşündüm ve müdahele etmedim. Saniyeler geçtikten sonra bayrağı orta sahaya diktikten sonra büyük bir depar atarak hocanın yanına gittim ve eğilerek; ‘'Hocam hemen benimle gelin'' dedim ve hızlı bir şekilde soyunma odasına doğru koşmaya başladık. İçeri girerken koridorun üstünde onlarca Fenerbahçeli sahaya atlamaya çalışıyordu ve korkuyla zorla içeri kendimizi attık. İçeride hocam ne yaptınız? diye sorduktan sonra ne var ki bizim oralarda böyle şeyler gayet normal dedi. Ben de burasının Türkiye olduğunu ve büyük olaylara neden olabileceğini belirtmiştim. Üstünden 18 yıl geçmiş olmasına rağmen Ahmet Akcan bunun bir benzerinin yapılmayacağını ifade ederek bu konulardan daha önemli maddi ve yönetsel sorunları bulunan Galatasaray'ı işaret ederek noktayı koydu.
Galatasaray 3 kulvarda mücadele ederken yorgun düştü. Fenerbahçe psikolojik eşiği iyi yönetti ve şampiyon oldu rakip sahaya çıkarken alkışlarmı polemiğine hiç gerek yok bizim ülkemizde bunlar artık çok zor!
Deveye boynun eğrimi diye sormuşlar? Cevap nerem doğru ki! İşte bizi futbolumuzca bu durumda..

