comScore

Galatasaray Galatasaray

Devler Ligi tehlikesi kapıda

01 Mart 2014, Cumartesi 10:32

Trabzon'un elenmesiyle Avrupa'daki tek temsilcimiz Galatasaray kalırken, İsviçre ile Yunanistan UEFA sıralamasında Türkiye'yi bayağı zorluyor.

Galatasaray ile Trabzonspor'un başarılı Avrupa sezonu Türkiye'nin UEFA sıralamasındaki yerini korumasına yetmeyebilir.

Ülkeler sıralamasında 11.sırada bulunan Türkiye, Trabzon ile G.Saray'ın topladığı puanlarla son 5 yılın en başarılı 3.sezonuna imza atsa da 6.700 puan, şampiyonun doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkını garantilemek adına yeterli değil.

34.200 puanlı Türkiye'nin sadece 0.600 puan gerisindeki Yunanistan'dan Olympiakos, içeride 2-0 yendiği Man. United karşısında tur vizesi alır ve kalan maçlarından 2 puan daha çıkarmayı başarırsa Yunanistan, Türkiye'ye yetişiyor.

BASEL YARI FİNALE ÇIKARSA...

2.200 puan gerideki İsviçre'nin son temsilcisi Basel, Avrupa Ligi'nde tur atladı. Murat Yakın'ın ekibi Salzburg'u geçip çeyrek finaldeki rakibini de elerse Türkiye'yi ilk 12 dışında kalma tehlikesi bekliyor.

Geçen sezon Avrupa Ligi'nde yarı final gören Basel son 4'e kalırsa Türkiye, İsviçre'ye de geçilebilir. Türkiye 13.sıraya gerilerse şampiyonun kaderi Devler Ligi finalinde şekillenecek. Şampiyon, kendi liginde Devler Ligi bileti alamazsa 2015/16 sezonu Türkiye şampiyonu eleme oynayacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!