comScore

Galatasaray Galatasaray

Aslan rövanşa umut taşıdı!

26 Şubat 2014, Çarşamba 23:42

Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında İngiliz devi Chelsea'yi konuk eden Galatasaray, müthiş futbol sergilediği maçı 1-1'lik beraberlikle tamamlarken Stamford Bridge'te oynanacak rövanş maçı öncesi tur için umut verdi

Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında sahasında Chelsea'yi konuk eden Galatasaray, İngiliz ekibine futbol dersi verdiği maçta sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.
 
Maça golle başlayan taraf konuk ekip Chelsea olurken, İngiliz temsilcisini öne geçiren golü 9. dakikada Fernando Torres attı. Bu golden sonra oyunun temposunu eline alan Galatasaray, maçın geri kalan kısmında Mancini'nin değişiklikleriyle adeta Chelsea'yi kendi yarı alanına hapsetti.
 
İlk yarısı 1-0 Chelsea'nin üstünlüğü ile sona eren maçın 64. dakikasında Galatasaray'da sahneye çıkan isim savunma oyuncusu Aurelien Chedjou oldu. Sneijder'in kullandığı köşe vuruşunda kendisini unutturan Kamerunlu stoper, altı pastaki dokunuşuyla 1-1'lik beraberliği sağladı.
 
Kalan dakikalarda üstünlük golü için bastıran Galatasaray, bir türlü aradığı golü bulamayınca mücadele 1-1'lik beraberlikle sona erdi ancak sarı kırmızılı ekip üstün futboluyla Londra'daki rövanş maçı öncesinde tur için umut dolu bir futbol sergiledi.
 
İki ekip 18 Mart Salı günü Stamford Bridge Stadı'nda rövanş için karşı karşıya gelecek.

MUSLERA'NIN HATASI, İLK TEHLİKE!
 
Maça hızlı başlamak isteyen Galatasaray karşısında uzun paslarla topu sarı kırmızılı takımın yarı alanına yerleşen Chelsea, ilk tehlikeyi 4. dakikada yakaladı. Galatasaray savunmasının arkasına atılan topu Fernando Muslera kalesini terk ederek uzaklaştırmak istedi. Ancak Uruguaylı'nın vuruşu Willian'da kaldı. Chelsea'li yıldızın vuruşuna ceza sahası dışında kafayla müdahalede bulunan Muslera, hatasını telafi ederek mutlak gol pozisyonunun kornerle sonuçlanmasını sağladı.
 
GOLÜ ERKEN BULDULAR
 
Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağını 4. dakikada yakalayan Chelsea, mücadelenin 9. dakikasında Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti. İngiliz ekibinin sol beki Azpilicueta, sol kanattan yaptığı bindirme sonrasında topla birlikte ceza sahası içine girdi. Galatasaray savunmasının hazırlıksız yakalandığı pozisyonda Azpilicueta yerden ortaladı, Torres vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra oyunun temposunu dengeleyen Galatasaray rakip yarı alanda daha etkili olmaya başladı.
 
KURNAZ JOHN TERRY
 
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi 2. Turu ilk maçında Chelsea ile oynadığı mücadelenin 42. dakikasında çok konuşulacak bir pozisyon yaşandı. Sarı-kırmızılılar sağ kanattan taç kullanmaya hazırlanırken, İngiliz ekibinin kaptanı John Terry, elindeki 2. topu sahaya attı. Sonrasında Galatasaray taç atışını kullandı ve Burak Yılmaz, dar açıdan, sert bir vuruş ile ağları sarstı. Ancak maçın hakemi oyunu durdurdu ve John Terry'yi sarı kart ile cezalandırırken, golü de geçersiz saydı. İlk yarı Chelsea'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
 
 
G.SARAY DİREĞE TAKILDI AMA...
 
İlk yarının son anlarında Chelsea kalesini ablukaya alan Galatasaray, ikinci yarıya da müthiş bir başlangıç yaptı ancak direğe takıldı. İngiliz temsilcisi Chelsea'yi kendi sahasına mahkum eden Galatasaray'da Didier Drogba'nın üstün çabası ve taraftarın desteği ile 65. dakikada beraberliği buldu. Maçın 63. dakikasında Drogba'nın kafa vuruşunu arka direkte tamamlamak isteyen Selçuk İnan'ın dokunuşu direğe çarparak oyun alanına döndü ve Chelsea savunması topu uzaklaştırdı. Pozisyonun devamında Sneijder'in kullandığı köşe vuruşunu Chedjou altı pas içinde tamamladı ve Galatasaray'ı 1-1'lik beraberliğe taşıdı.
 
G.SARAY ÜSTÜNLÜK İÇİN BASTIRDI, OLMADI!
 
Chelsea karşısında Chedjou'nun golüyle beraberliği yakalayan Galatasaray, üstünlük sayısı için bastırsa da Jose Mourinho'nun yaptığı müdahaleler sonrasında oyunun temposu oldukça düştü. Eto'o ve Mikel'i oyuna alarak orta saha ve forvete takviye yapan Portekizli çalıştırıcının bu hamlesi, Galatasaray'ın rüzgarını keserken kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!