comScore

Galatasaray Galatasaray

TFF'den Melo ve Emre kıyaslaması!

26 Şubat 2014, Çarşamba 12:32

TFF 1. Başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi Ufuk Özerten, Felipe Melo ve Emre Belözoğlu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi Ufuk Özerten, Spor Toto Süper Lig'de oynanan Galatasaray-Beşiktaş derbisinin ardından TFF Disiplin Kurulu'na sevk edilen sarı-kırmızılı futbolcu Felipe Melo hakkında açıklamada bulundu.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Özerten, Galatasaray-Beşiktaş derbisi, disiplin kuruluna sevk edilen Melo,hakemlere yapılan eleştiriler ve 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde A Milli Takım'ın çektiği kurayı değerlendirdi.

Süper Lig'in 22. haftasında Türk Telekom Arena'daoynanan derbide aranan kaliteli futbolun bulunamadığını anlatan Ufuk Özerten, "Ligde bu sene birçok maçtan hakikaten keyif aldım. Derbi de fena değildi. İki başpehlivanın birbirlerini sınamasıyla geçti. Belki onun için aradığımızı bulamamış olabiliriz. En azından küfürsüz, olaysız bir derbi oldu. Güzel bir lig geçiyor. İnşallah daha da renklenecek ve güzel maçlar oynanacak. Yeter kitribünlerden güzel katkılarda bulunalım. Yöneticiler ve seyirciler olarak futbolun güzel bir oyun olduğunu görelim" diye konuştu.

Özerten,derbi maçın ardından yaptığı hareket nedeniyle TFF Disiplin Kurulu'na sevk edilen Galatasaraylı Felipe Melo ile Kasımpaşa maçında küfür ettiği ileri sürülen ve kurula sevk edilmediği için tartışılanFenerbahçeli Emre Belözoğlu'nun durumlarının farklı olduğunu aktararak, şöyle konuştu:

"Melo'yu disiplin kuruluna sevk ettik. Emre Belözoğlu'nun olayıyla Melo'nun olayları çok farklı. Birisi ağız okuma, diğeri hareket. Emre de daha önce bir hareketindendolayı disiplin kuruluna sevk edilmişti. Bunlar önemli şeyler değil. Olmaması gerek. Sahadaki futbolcular, tribündeki taraftarlar ve biz sporyöneticileri olarak güzelliklere güzellik katmamız lazım."

- "Hakemler ne zaman eleştirilmedi ki?"

Son haftalarda SüperLig'de maç yöneten hakemler hakkında kulüplerin yaptığı sert açıklamaların hatırlatılması üzerine TFF Başkanvekili, şunları kaydetti:

"Hakemler ne zaman eleştirilmedi ki? Hep eleştirildiler, bundan sonra da eleştirilmeye devam edecekler. Futbolcular, kaleciler ve yöneticiler eleştirilecek. Herkes futbolun içinde kendinden bir şey bulacak. O açıklamaları yapanlar, kendilerine biraz çeki düzen verecek. Futbolun güzel bir oyun olduğunu unutmayacaklar. Galibiyet dünyanın enbüyük onuru, mağlubiyet ise şerefsizlik demek değildir. Bunların hepsini hazmetmek lazım. Bu oyunun ve yarışmanın tadını çıkartmak gerek."

- "Elimizi kolumuzu sallayarak bu gruptan çıkarız"

Ufuk Özerten, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Hollanda, Kazakistan, İzlanda, Letonya ve Çek Cumhuriyeti ile A Grubu'nda yer alan AMilli Futbol Takımı'nın gruptan elini kolunu sallayarak çıkması gerektiğini savundu.

Dünya turu kapsamında İstanbul'a getirilen FIFA Dünya Kupası için düzenlenen gecede hüzünlendiğini anlatan Özerten, "Bu gemide olmadığımız ve Brezilya'ya gidemediğimiz için çok üzüntülüyüz" diyerek, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri kura çekimi hakkında şöyle konuştu:

"Fena bir kura çekmedik. Futbolda her türlü netice olabiliyor. Kimin, kimi yeneceğini önceden tahmin etmek çok güç. Hocamıza, teknik ekibimize ve Türk futbolcusuna güveniyorum. İnşallah bu sefer elimizi kolumuzu sallayarak bu gruptan çıkarız. Diğer gruplarda da çok güçlü rakipler var. Eğer 3. torbaya düşerseniz,grubunuzda Hollanda ve Çek Cumhuriyeti gibi takımlar olur."

Ay-yıldızlıların, grupta en büyük rekabeti Dünya Kupası elemelerinde deaynı grupta bulunan Hollanda ile yaşayacağını kaydeden Ufuk Özerten, "En sıkı rekabeti Hollanda ile yaşayacağımızı düşünüyorum. Türkiye'yi yabana atmayın. Önce hep beraber kendi takımımıza inanalım. İnşallah bu işi bu sefer başaralım ve turnuvaların gediklisi olalım" şeklinde sözlerini tamamladı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!