comScore

Galatasaray Galatasaray

Ünal Aysal'dan Semih'e tebrik

24 Şubat 2014, Pazartesi 09:32

Derbi bitti, Aysal telefonunu alıp Semih'i aradı ve “Seninle gurur duyuyorum. G.Saraylı oyuncuya da yakışan budur” dedi.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Beşiktaş derbisinin ardından telefona sarılıp bütün Türkiye'nin takdirini kazanan Semih Kaya'yı aradı.

Genç oyuncusunu centilmence hareketinden dolayı tebrik eden Aysal, “Seninle gurur duyuyorum. Galatasaraylı oyuncuya yakışan da işte budur. Hele ki böylesine önemli bir derbide bu davranışta bulunman çok da önemli bir olay. Bu hareketin ve davranışın beni en az Beşiktaş galibiyeti kadar sevindirdi. 3 puandan öte bir gurur yaşattın” dedi.

"DUYGULARIM DEĞİŞMEZDİ"

Aysal, “Korner sonrası gol yeseydiniz, yine Semih'i takdir eder miydiniz?” sorumuza “Yine de bizim duygularımızı değiştirmezdi. Semih'in yaptığı onurlu davranışın büyüklüğü ortada. O korner gol olsa, ortaya belki de sadece mizahi bir durum çıkabilirdi” cevabını verdi.

Galatasaray yönetiminin yarın yapacağı toplantıda, bizzat Başkan Ünal Aysal, Semih Kaya'ya ödül verilmesi önerisini gündeme getirecek. Semih'e verilecek ödülün cinsi ve şekli ise toplantıda kararlaştırılacak.

Galatasaray yönetimi, Semih Kaya'nın sözleşmesini uzatacak. Yeni kontratta şartlar revize edilecek ve Semih'e yeni zam da gündemde.

"ÇOCUKLARIMLA İLGİLENEMEDİM"

Semih Kaya'nın babası Memiş Kaya; "Ben 20 yıl kahvecilik yaptım. Çocuklarımla pek ilgilenemedim. Büyük ağabeyi Sami için “İyi top oynuyor” dediler. Bergamaspor'a gönderdim. Ama seçmede almamışlar. Sonra bir yakınımız, “Ağabey sen yanlış adamı gönderiyorsun. Asıl topçu olacak ufak oğlun Semih” dedi. Ben bilmiyordum bu yeteneğini. Benim bildiğim Semih'in atletizmde 7-8 tane Bergama bölgesinde okullar arası birinciliğinin olmasıydı.

Yolladık Bergamaspor'a Semih'i. O da elendi. Sonra Semih'i, Aliağa'dan istediler. Sonra Altay'a gitti. Ardından ben “Semih'ten futbolcu olacak galiba” dedim.
Altay'da bu kez zorluklar başladı bizim için. Gücüm yetmiyordu. Altay tesislerde kalmasına da izin vermedi. “Aylık bağlayın” dedik o da kabul edilmedi. Ne yapacağız diye düşündük.

Ben çiftçilik de yapıyorum. Hayvanlarımı, römorkümü sattım ve Semih'e İzmir Çamdibi'nde ev tuttuk. Para yetmiyordu. Ağabeyi destek olup ekstra çalışıyordu. Dedesi de hayatta köyünden vazgeçmez. Öldürsen evini, köyünü bırakmaz. Ben babamdan rica ettim “Bu çocuk futbolcu olacak. Ben kahveyi bırakamam. Burası aksar” dedim. “O zaman ben gider bakarım” dedi. Dedesi ve babaannesi de onunla kaldı. Sonra Galatasaray'dan o zaman alt yapı sorumlusu Ali Yavaş istedi oğlumu.

Semih'i tanıyan hiç kimse bu hareketine şaşırmamıştır. Bergama'ya geldiğinde yırtık, pırtık elbiselerini giyer öyle dolaşır. Çünkü, “Ben köylü çocuğuyum” der. Tarladan gider eve, yemek yer. Çoğu da imrenip “Helal olsun” der. Hala da tarlaya çıkar, sürür"

DEDESİNİ AĞLATTI!

Semih Kaya'nın dedesi Sami Kaya ekran başında gözyaşlarına boğuldu. Derbiyi ekran karşısında seyreden dede Kaya, torununun hareketinin kendisini fazlasıyla duygulandırdığını ifade etti. Emekli bir çiftçi olan ve İzmir'in Bergama köyünde yaşayan Sami Kaya, zaman zaman İstanbul'a gelerek torununun maçlarını TT Arena Stadı'ndan izliyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!