comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'ın şampiyonluk maçı!..

22 Şubat 2014, Cumartesi 11:32

G.Saray, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında kritik derbide Beşiktaş ile karşılaşacak. Aslan nasıl kazanır?

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısına hızlı bir giriş yapan ve gösterdiği performans ile dışarıda bırakıldığı şampiyonluk yarışına tekrar dahil olan Galatasaray, 22 Şubat Cumartesi günü Türk Telekom Arena'da Beşiktaş'ı ağırlayacak. Tek hedefi şampiyonluk olan Galatasaray, Fenerbahçe derbisini 'şampiyonluk mücadelesi' haline getirebilmek için bu mücadeleden kesinlikle 3 puan çıkarmak zorunda...

Şampiyonluk yolunda çok kritik bir öneme sahip olan bu büyük derbide galibiyet alarak tekrar rakibinin üstüne çıkmak isteyen sarı-kırmızılılar, vuracağı darbe ile birlikte Beşiktaş'ı yarışın da dışına itmeyi planlıyor. Özellikle Fatih Terim'in göreve gelmesi sonrasında Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı üstünlüğü ele geçiren Galatasaray, bu maçta da Arena'da taraftarlarını mutlu etme amacında olacak. Devre arasında yapılan transferler ile birlikte son yılların en geniş kadrosuna sahip olan Galatasaray'da son durum...
DROGBA'NIN 'BEN DAHA BURADAYIM' MAÇI OLACAK!

Göreve geldikten sonra her maça farklı kadro ile çıkan Roberto Mancini, Arena'daki derbi öncesinde de kafasında 90 dakikayı planlamaya başladı. Dev maça kısa bir süre kala idmanda yaşanan Felipe Melo - Gökhan Zan kavgası ile gerilimli bir hazırlık yapan Galatasaray'da, gerilimin hat safhada olduğu da ortaya çıktı. İtalyan teknik adam da, kritik maçlar öncesinde derbide sahaya süreceği kadroyu defans dışındaki bölgelerde oynayacak oyuncular dışında belirledi.

Roberto Mancini, derbide en rahat seçimi yine kalede yapacak. Sarı-kırmızılı forma ile gösterdiği performans ile takımın vazgeçilmezleri arasına giren Fernando Muslera, yine Aslan'ın en güvendiği eldiven olacak. Orta sahada artık birbirlerini ezbere bilen Felipe Melo ve Selçuk İnan görev alacakken, onların önünde, Terim sonrasında 'İtalyan işi' strateji ile kariyerinde tekrar yükselişe geçen Wesley Sneijder takımın beyni görevini üstlenecek. İleri uçta da, bu sezon da gol krallığına doğru yol alan Burak Yılmaz takımın gol yollarındaki ümidi olacakken, Antalyaspor mücadelesinde oyundan çıkarken verdiği tepki ile son 1 haftanın en çok konuşulan ismi olan Didier Drogba da tecrübesi ile derbide 'biz daha bitmedik' mesajını vermeye çalışacak.

MANCINI'NIN KAFASINDA SORU İŞARETLERİ...

Orta saha ve forvette yapacağı seçimlerde fazla sorun yaşamayacak olan Mancini, defansa geldiğinde ise büyük bir sıkıntı yaşayacak. Son haftalarda sakatlıkların da etkisiyle bir türlü istediği kurguyu sahaya yansıtacak savunma hattını oluşturamayan İtalyan hoca, Beşiktaş karşısında da Muslera'nın önünde görevlendireceği isimleri seçerken çok düşünecek.

Galatasaray'ın stoper ikilisi olarak Semih Kaya ve sakatlıktan geri dönen Hakan Balta'nın görev alması beklerken, zaman zaman da Mancini'nin prensi Ceyhun Gülselam'ın bu ikilinin arasına girerek 3'lüyü oluşturması bekleniyor. Savunmanın solunda yeni transfer Alex Telles, sağında da yılların tartışılan ismi Sabri Sarıoğlu'nun oynaması ihtimali çok yüksek...

GALATASARAY'IN TARAFTARI VAR!..

Kaybedenin matematiksel olarak olmasa bile, psikolojik olarak şampiyonluk yarışında büyük darbe alacağı derbide, Galatasaray'ın en büyük avantajı taraftarı olacak. Beşiktaş'a karşı ev sahibi olduğu son 18 mücadelenin 13'ünü kazanan, Mancini'nin yönetiminde Arena'daki 14 maçın 12'sinde 3 puanı cebe atan Galatasaray'da taraftar, genç ve tecrübesiz isimlerden oluşan Beşiktaş'a karşı yaratılacak atmosfer ile büyük bir baskıya neden olacak.

Sonuç olarak, 2. yarının en hazır görünün iki takımı Türk Telekom Arena'da karşı karşıya gelecek. Galatasaray evinde başarılı, Beşiktaş da ligin en başarılı deplasman takımı... İki taraf için de zor olacağı kesin, fakat Galatasaray, kadro kalitesi ile de bir adım önde. Sarı-kırmızılılar maça baskılı başlayacak ve ilk yarım saatte bir gol bulmak isteyecek. Kartal genç, tecrübesiz... Bilic'in öğrencileri ilk 60 dakikada bir gol bulamazsa, Galatasaray maçtan farklı galip ayrılabilir.

YAZI: Yusuf YILMAZ 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!