comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray'da skandalın faturası çıktı!

21 Şubat 2014, Cuma 08:33

Sarı-kırmızılıların tüzüğü, Başkan Ünal Aysal, İkinci Başkan ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı'nın 500 bin liralık kaybı karşılaması gerektiğine hükmediyor.

Galatasaray bir avukatın kulübü dolandırmasıyla çalkalanıyor. Geçen sene aracıkurum vasıtasıyla işe başlayan Ayşegül Egemen isimli avukatın sarı-kırmızılı kulübü yaklaşık 500 bin lira dolandırması şok etkisi yarattı. Söz konusuavukatın mülakatında ise kurumsallaşmadan sorumlu idareci Hakan Akbaş'ın bulunduğu belirtildi. Avukatın Türkiye'nin önde gelen bir GSM operatöründenayrılarak Galatasaray'da işe başladığı ortaya çıktı.

“Skandal” olarak yorumlanan vurgun camiada büyük ses getirirken, kurumsal yapıyı dayeniden tartışmaya açtı. Çünkü İç Denetim ve Risk Yönetimi tarafından ortaya çıkarılan dolandırıcılık, önümüzdeki ay yapılacak mali genel kuruldaciddi tartışmalara yol açacak gibi görünüyor. Sahte evraklarla kulübü 500 bin lira soyan avukatla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulurken,itirafların da yapıldığı belirlendi. Avukatın itiraflarında paraya ihtiyacı olduğu için bunları gerçekleştirdiğini söylediği kaydedildi.

YÖNETİM KURULU SIKINTIDA

Kulüpte patlakveren dolandırıcılık olayı yönetim kurulu üyelerini de zor durumda bıraktı. Çünkü kadın avukatın sahte belgeleri düzenlerken, evraklarda sadece ikiüst düzey profesyonelin imzası var: İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ve Mali İşler Direktörü Kadri Çıtmacı.

Ancak Galatasaray Kulübü Tüzüğü'ne göre bu ödemelerin yapılması için yönetim kurulu onayıgerekiyor. Eski sistemde yönetim bir sigorta gibi görünüyor ve denetim mekanizması bu nedenle güçlü tutuluyordu. Kurumsal düzenlemeyle beraber buortadan kalkarken mali kongrede kimin sorgulanacağı tartışılmaya başlandı. Çünkü her ne kadar yönetim söz konusu ödemelerden habersiz olsa da, tüzüğegöre onlar sorumlu. İşin ilginç tarafı ise tüzüğe göre ödeme varsa bunun tazmini için Başkan, İkinci Başkan ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı'nın adres olarak gösterilmesi. Burada denetleme kurulunun söz konususkandalla ilgili harekete geçip geçmeyeceği ise merakla bekleniyor.

İKİNCİ ADAM KİM

Sarı-kırmızılılarda Faruk Işık'ın hafta başında Sportif AŞ'ye mali, idari, hukuki ve ticarigenel koordinatör olarak atanması ise yeni tartışmanın fitilini ateşledi. Çünkü yine kulüp içindeki değerlendirmelere göre, Lutfi Arıboğan'ın kulüpsportif direktörlüğü ile beraber temsil görevine ağırlık vereceği iddia edildi. Spekülasyonlara neden olan diğer bir konu ise Antalya Havalimanı'nda saldırıya uğrayan Bülent Tulun'la ilgili şu ana kadar kulüp tarafından herhangi birdeklarasyon yayınlanmaması.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!