comScore

Galatasaray Galatasaray

Ünlü teknik adamdan G.Saray yorumu

19 Şubat 2014, Çarşamba 10:31

Ünlü teknik direktörlerden Sven Goran Eriksson, Chelsea - Galatasaray eşleşmesini değerlendirdi.

Dünyanın en önemli teknik direktörleri arasında yer alan Sven Goran Eriksson, Galatasaray-Chelsea eşleşmesini ve gündemdeki önemli konuları AlJazeera'ye değerlendirdi.

- Galatasaray, Chelsea'yi eleyerek çeyrek finale çıkabilir mi?

"Bu çok büyük bir maç. Sonucu tahmin etmek zor. Chelsea şu an iyi bir form yakaladı. İyi oynuyorlar. Galatasaray, Chelsea'yi eleyebilir, bunun için şansı var ama Chelsea'yi yenmek için mükemmele yakın bir futbol ortaya koymaları gerekiyor. Chelsea Premier Lig'de de şampiyonluğu kovalıyor. Bu onların gücünü zaten ortaya koyuyor.

Karşınızda her oyuncusu çok özel olan bir takım var. Chelsea, adeta büyük deneyime sahip futbolcula rtopluluğu gibi. John Terry, kaya gibi güçlü bir savunma oyuncusu. Karakteri güçlü bir futbolcu. Frank Lampard da hala çok güçlü ve işini iyi yapıyor. Fernando Torres ve Samuel Eto'o gibi yıldızforvetleri de var. Eto'o yavaş yavaş eski formunu yakalıyor. Onlar çok hızlı ve kaliteli bir ekip. Her şeyden önemlisi çok başarılı ve iyi bir teknik direktörleri var."

Türkiye'de oynamak çok zor. Chelsea karşısında defansı güçlü ve sert bir takım bulacak. Türk taraftarlar da ateşli bir atmosfer yaratacak, büyük baskı kuracaklardır. Çekişmeli maçlar olacak. Az farkla da olsa Chelsea favoridiyebilirim.

- Drogba Galatasaray formasıyla Stamford Bridge'e çıkacak. Drogba turdun kaderini değiştirebilir mi?

"Tabii ki Drogba turun kaderini değiştirebilir. Drogba için unutulmaz iki maç olacak. Çok zor ve duygusal anlar yaşayacaktır. Chelsea'de çok uzun yıllar oynadı ve çokiyi performans sergiledi. Chelsea taraftarları arasında hala çok popüler."

Drogba ve Eboue ile Fildişi Milli Takımı'nda birlikte çalıştık. Herşeyden önce çok iyi insanlar. Drogba yaşına rağmen hala formda ve güçlü. Eboue sağbekte ve orta sahada oynayabilir. Ondan farklı bölgelerde yararlanabilirsiniz. Bunlar yalnızca iyi oyuncular değil, karakterli ve lider oyuncular. Mesela Drogba yardım sever bir insan. Onu tanıyorsanız, hayır kuruluşlarına yardım ettiğini bilirsiniz. Ülkesi ve tüm Afrika ile ilgli sorunlara kafa yorar. Eboue de çok saf ve temiz birinsan. İnsani değerleri üst düzeyde. Her gün büyük bir gülümseme ile sizi karşılar. Her an sizi güldürebilir.

- Roberto Mancini ve Jose Mourinho'nun avantajları ve dezavantajlarını söyleyebilir misiniz?

"Mancini ve Mourinho, İngiltere ve İtalya'da şampiyonluklar yaşadı. Bu hiç kolay bir iş değil. Kazanmayı bilen ve iyi savunma yaptıran teknik adamlar. Bu ikisini de dünyanın en önde gelen isimleri haline getiriyor. Çok fazla zayıf yönleri olduğunu söyleyemem."

- Beşiktaş ile2012 Haziran ayında anlaştınız mı? Daha sonra bu anlaşma iptal olduğu için tazminat aldınız mı?

"2012 yazının başında Beşiktaş ile bir görüşmem oldu. Sonunda anlaşma yapmama kararı aldık. Yazık oldu, çünkü Türkiye'de çalışmayı çok isterdim. Beşiktaş çok büyük bir takım. Beşiktaş'tan tazminat almadım. "

- Türkiye'den başka teklif aldınızmı?

"Şu an Trabzonspor'un da bir teknik direktör arayışı var. Trabzonspor'dan teklif gelse kabul eder misiniz? Türkiye'den Yalnızca Beşiktaş ile görüştüm. Trabzonspor'dan veya başka bir takımdan teklif almadım. Şu an iyi bir işim var ama kimbilir belki bir gün Türkiye'de çalışırım. Böyle birşey olursa da çok mutlu olurum."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!