comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saraylı yıldız ABD yolcusu mu? Drogba değil...

14 Şubat 2014, Cuma 10:34

Ara transfer dönemimi oldukça hızlı geçiren Galatasaray'da, sezon sonu için de hareketlilik şimdiden başladı

Ara transfer dönemimi oldukça hızlı geçiren Galatasaray'da, sezon sonu için de hareketlilik şimdiden başladı. Haziran ayındasözleşmesi bitecek Didier Drogba ile görüşmeler yapmasına rağmen henüz sonuç alamayan sarı-kırmızılıların önüne sürpriz bir teklif geldi.

Kontratı sona erecek olan Didier Drogba'yı bedelsiz olarak renklerine bağlamayı planlayan Amerika Ligi'nde Thierry Henry'nin formasını giydiği (MLS) ekiplerinden New York Red Bulls, Fildişili'nin vatandaşı Emmanuel Eboue için de Galatasaray'ınkapısını çaldı. Sözleşmesi 2015 Mayıs'ında sona erecek olan Eboue için henüz net bir karar vermeyen Galatasaray yönetiminin, sezon sonunu bekleme kararı aldığı ifadeedildi.

GALATASARAY ÖNLEMİNİ ALDI!

TFF'nin koyduğu 6+0+4'lük yabancı sınırlaması sonrasında takımdaki 'vazgeçilmez' etiketini bir anda kaybeden 'Manu', kontenjanın 5+0+3'e düşmesi durumunda ise bir anda gönderilmesi en yüksek oyuncular arasında girecek.

Devre arasında defansın sağında oynayabilen Veysel Sarı ve Salih Dursun gibi yerlileri kadrosuna katan Galatasaray'ın alternatiflerinin artması da Eboue'nin takımdan ayrılması yönünde bir sinyal olarak algılandı. Bu sezon Galatasaray'da kontenjana takılarak bazı maçları tribünden takip eden Eboue, 23 maçta sahada yer alırken, 1 gol ve 4 asistlik bir performans gösterdi.

EBOUE İÇİN BELKİ DE SON ŞANS!

Galatasaray'da başarılı 2,5 sezon geçiren Emmanuel Eboue'nin de, sezon sonunda takımdan ayrılma düşüncesine sıcak baktığı ifade edildi. Sezonsonunda 31 yaşına girecek olan tecrübeli oyuncu, yüksek bir kontrat daha alabilmek için son şansını elde edecek.

Geçtiğimiz günlerde birtelevizyon programında yaptığı açıklamalarda, "Yabancı sınırlaması bu durumda olsaydı Türkiye'ye gelmekte tereddüt ederdim" diyerekbakış açısını ortaya koyan Eboue, Amerika'yatransferinin gerçekleşmesi durumunda 30 yaşındaki oyuncu. İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal'den çok yakın arkadaşı olan Thierry Henry ile de bir araya gelmiş olacak.
 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!