comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray'da gizli kahraman! Geçen yılı solladı

11 Şubat 2014, Salı 11:31

Son dönemde çıkışa geçen Galatasaray'ın golcüsü Burak Yılmaz, gösterdiği performans ile gol kralı olduğu 2012-13 sezonunu geride bıraktı.

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısı ile birlikte oynadığı 3 karşılaşmada 7 puan toplayan Galatasaray'da, takımın performansındaki artış ile birlikte bireysel performanslarda da yaşanan artış dikkat çekiyor.

Roberto Mancini'nin önderliğinde TT Arena'da çıktığı 8 resmi maçı da kazanarak son 7 sezonun en iyi iç saha performansını sergileyen Galatasaray'da, golcü oyuncu Burak Yılmaz da kendi istatistiklerinin üzerine çıkmayı başardı.
ELEŞTİRİLDİ AMA, GEÇEN YILI SOLLADI

Son olarak Arena'da oynanan Eskişehirspor maçında 1 gol atıp, 1 de asist yapan Burak Yılmaz, sarı-kırmızılı forma altında geçen sezonki performansını geçmeyi başardı. Golcü oyuncu, geçen sezon ligde 20 hafta sonunda rakip fileleri 9 kez havalandırmış, 4 de gol pası vermişti. Golcü oyuncu bu sezon ise 9. Haftada oynanan Kayserispor maçı ile başlayan çıkışını sürdürdü ve geride kalan 20 haftada 11 gol atmayı, 6 da gol pası vermeyi başardı.

İLK 10'DAKİ TEK TÜRK


Büyük bir çekişmenin devam ettiği Spor Toto Süper Lig'de yetenekli forvet, attığı gollerle gol krallığı mücadelesinde de tek Türk oyuncu olarak dikkat çekiyor. Son 2 yılın gol kralı yıldız oyuncu, 11 golle bu yarışta Sivasspor'dan 12 gollü Aatif Chahechouhe'nun ardından ikinci sırada yer alıyor.

İşte Spor Toto Süper Lig'deki gol krallığı yarışı

Aatif Chahechouhe (Sivasspor) - 12
Burak Yılmaz (G.Saray) - 11
Niassa (Akhisar Bld.) - 10
Almeida (Beşiktaş) – 10
Sow (F.Bahçe) – 9
Emenike (F.Bahçe) – 8
Scarione (Kasımpaşa) – 8
Drogba (G.Saray) – 8
Kuyt (F.Bahçe) – 8
Stancu (G.Birliği) - 8

Kaynak: Sporx

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!