comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray hedefe kilitlendi! Başrolde..

11 Şubat 2014, Salı 09:32

Fenerbahçe ile puan farkını 2 haftada 10'dan 4'e düşüren sarı-kırmızılı takımda sergilenen iyi futbol kadar oyuncuların birlik ve beraberliği de dikkat çekiyor. Mümkün olduğu kadar beraber vakit geçiren futbolcuların diyalog sorununu çözmeleri başarıdaki en önemli faktör olarak gösteriliyor.

Galatasaray, Fenerbahçe ile puan farkının 2 haftada 10'dan 4'e inmesiyle iyice şampiyonluk havasına girerken, sarı-kırmızılı takımın, Bursaspor ve Eskişehirspor maçlarında sergilediği futbol kadar oyuncuların birlik ve beraberliği de takdir topluyor. Yerli ve yabancı oyuncular arasında yaşanan ayrılıkların ve kimi zaman kavga noktasına gelen ilişkilerin yerini şimdilerde bambaşka bir tablo aldı.

Şampiyonluk yolundaki bu kenetlenmenin kesinlikle önemli bir avantaj olacağı düşünülüyor. Özellikle sezon başında yerli ve yabancılar arasında yaşanan tartışmaların yerini, her noktada birlikte vakit geçirmeye özen gösteren oyuncular topluluğu alırken, diyalog sorununun ortadan kalkması ise en önemli faktör olarak gösteriliyor.

Sabri ve Yekta başrolde

Devre arasında takıma katılan 9 yeni oyuncunun çok kısa sürede hem İstanbul'a hem de Galatasaray'a uyum sağlamaları, geçiş sürecinin başarıyla atlatılmasında etkili oldu. Sarı-kırmızılı takımdaki yerliler arasındaki koordinasyonda Sabri ve Yekta'nın etkili olduğu belirtiliyor. Diğer taraftan yabancı futbolcuların da yerli futbolcularla mümkün olduğu kadar vakit geçirmeye özen gösterdiği ifade ediliyor.

Yabancı kontenjanı yüzünden kendilerini “vazgeçilmez” gören yerli oyuncular kadronun genişlemesiyle birlikte şimdi, "O formayı nasıl sırtıma geçirebilirim” diye düşünmeye başladı. Özellikle yapılan yerli transferleriyle beraber rekabetin üst noktaya çıkmasının bu durumda büyük etkisi olduğu kaydedildi."

Galatasaray'da iki haftadır takımın performansının üst seviyeye çıkmasında Sabri, Hakan Balta ve Ceyhun gibi gelecekleri tartışılan oyuncuların yüksek form düzeyine ulaşmaları da çok önemli bir etken olarak gösteriliyor.

4-3-3'e devam

Roberto Mancini, son 2 maçtır başarıyla uygulanan 4-3-3 sisteminde devam etme kararı aldı. İtalyan hocanın, Ceyhun-Melo-Selçuk'tan oluşan orta saha kurgusundan memnun olduğu, sağ bekte Sabri, solda ise Telles'le devam edeceği belirtildi. Mancini, Drogba'nın dönmesiyle hücum hattında Burak'ı sağda, Fildişi Sahilli yıldızı merkezde, Sneijder'i ise solda oynatacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!