comScore

Galatasaray Galatasaray

Mancini yine yapar mı?

10 Şubat 2014, Pazartesi 22:22

Eskişehirspor galibiyetinin ardından puan farkını 4'e indiren Galatasaray'da akıllara Mancini'nin kariyeri geldi.

Cimbom'un İtalyan teknik adamı Manchester City'nin başında 8 puan geriden gelip Premier Lig'de ezeli rakipleri Manchester United'ı geride bırakarak şampiyon olmuştu.
 
Spor Toto Süper Lig'in ikinci devresine 8 puan farkla başlayan lider Fenerbahçe, üst üste oynadığı Eskişehirspor ve Sivasspor deplasmalarında sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Bu periyotta 2'de 2 yapan sarı kırmızılılar, 10 puana kadar yükselen farkı bir anda 4 puana kadar düşürmüş oldu.
 
O SEZON NE OLMUŞTU?
2011-2012 Sezonunda Arsenal'a 1-0 kaybeden Manchester City, bitime 6 hafta kala lider United'ın 8 puan gerisine düşmüştü. Şampiyonluk için bütün otoritelerin şans tanımadığı Manchester City o sezon geriye kalan bütün maçlarını kazanarak şampiyon oldu. Son karşılaşmasında evinde QPR'yi ağırlayan maviler 90. dakikada 2-1 geride olduğu karşılaşmayı Dzeko ve Sergio Agüero'nun uzatma dakikalarında gelen golleriye 3-2 kazanarak mucizevi bir şampiyonluğa imza atmıştı. Nefes kesen lig maratonunun ardından Mancini Manchester'ın mavi yakasını 44 yıl sonra şampiyon yapmayı başardı.
 
ZENGİNLER LİSTESİNDE SADECE O  VAR
Roberto Mancini, G.Saray'dan bu sezon aldığı 3.5 milyon Euro ücretle, en çok kazanan kulüp ve milli takım hocaları sıralamasında kendine 15. sırada yer buldu. Listenin ilk sırası 17 milyon Euro'luk kazancıyla bu sezon B.Münih'in başına gelen Pep Guardiola oldu. G.Saray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Chelsea'ye sezon başında R.Madrid'den gelen Mourinho, 10 milyon Euro'luk geliriyle 2. sırada yer aldı. Roberto Mancini, Şampiyonlar Ligi'nde saf dışı ettiği Juventus'un yılda 3 milyon Euro kazanan hocası Conte'yi solladı.

Kaynak: Maçkolik

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!