comScore

Galatasaray Galatasaray

Kiralık gidiyordu, takımın yıldızlarından oldu

10 Şubat 2014, Pazartesi 11:32

Galatasaray'ın devre arasında kiralık olarak başka bir takıma göndermeyi düşündüğü Ceyhun Gülselam, Roberto Mancini'nin forma şansı vermesiyle takımın öne çıkan isimlerinden bir tanesi oldu.

Galatasaray devre arasında 9 yeni oyuncuyu kadrosuna takviye ederken, öncelikleyerli oyuncuların takıma katkı verip veremeyecekleri tartışılıyordu. TFF'nin geleceksezon yabancı kontenjanını 5+0+3'e indirecek olması, bütün kulüpler için yerli oyuncuları daha da kıymetli hale getiriyor. "Yerli'nin" kıymete bindiğibu dönemde Galatasaray, Türk oyuncular için derin araştırmalar içinde olurken, Mancini direk Florya'dan bulup çıkardı Ceyhun Gülselam'ı.

Ceyhun 2 yıl önce Trabzonspor'dan bonservis bedelsiz, bedavaya alınmıştı. Ancak Trabzon'dan gelen eskitakım arkadaşları Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Umut Bulut ve Engin Baytar sarı kırmızılı ekibe büyükkatkı sağlarken, Ceyhun Gülselam çoğunlukla yedek kulübesi ve tribünlerde geçirdi sarı kırmızılıkariyerini. Sezon başı ve devre arası transfer döneminde ise transferi düşünülen oyunculara karşı bir "Takas" kozu olarak kullanıldı.

Geçen yılkiralık olarak gittiği Kayseri'de başarılı bir sezon geçirmesine rağmen önce Terim'in sonra da Mancini'ninpek güvenini kazanamadı. Sezon başında Eskişehirspor ile Alper Potuk pazarlığı yapılırken, takas olarak önerildi ancak kabul görmedi. Devre arasında ise bir başkaEskişehirsporlu Tarık Çamdal için takas kozu olarak ileri sürüldü. Eskişehir ikinci kez takasta Ceyhun'a sırt çevirdi. Adı sürekli takasta geçen ve psikolojisi çökmek üzereolan Ceyhun, bütün bunlara rağmen devre arası kampının en fazla çalışan ismi idi. Kupa maçında Elazığspor'a karşı ilk onbirde başladı ve bir de kafa golü attı. Mancini bu maçta Ceyhun'un orta alandaki efektif futbolundan etkilendi ve şans tanımaya başladı.

Ceyhun Gülselam rakibinin puan kayıpları ile şampiyonluk için ümitlenen Galatasaray'ın birden as oyuncularından biri oldu. Bursaspor ve Eskişehirspor maçlarında sahanın en etkili isimlerindendi. Koşu mesafelerinde de, 2maçta da açık ara önde olan oyuncuydu. Ceyhun'un performansı orta alana dinamiklik katarken, Melo'nunhücum performansını da artırdı. 1.92'lik boyu ile hava toplarında savunmaya da yardımcı olabilen Ceyhun, yerli futbolcunun kıymete bindiği bu dönemdeadeta Galatasaray için takas malzemesi iken "Altın'a" dönüştü.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!