comScore

Galatasaray Galatasaray

Dünyayı gezdi Aslan oldu

07 Şubat 2014, Cuma 08:34

Real Madrid, Tottenham, Milan ve Genoa'nın transfer etmek istediği oyuncu erken yaşından dolayı FIFA kurallarına takıldı, ardından 19'unda Galatasaray'a geldi.

Galatasaray'ın yeni transferi Lucas Ontivero, sarı kırmızılı forma ile ilk maçında oynadığı oyunla herkesi kendisine hayran bıraktı. Bir golün asistini yapan, bir şutunda da top çizgiyi geçtiği halde gol kararı verilmeyen oyuncu yeni transferler içinde en çok göze batan isim olarak dikkat çekti.

Galatasaray'a Uruguay'ın Atletico Fenix takımından transfer edilen 19 yaşındaki futbolcu profesyonel olarak sadece bu takımın formasını giyse de genç klasmanda bir çok önemli takımın formasını giydi.

Bir çok dev ekibin transferi için girişimlerde bulunduğu Ontivero'nun Türkiye'ye gelmesini sağlayan en önemli etmenin ise yaşı olduğu ortaya çıktı. Yetenekli futbolcuyu zamanında kadrosuna katmak isteyen kulüplerin FIFA kurallarına takılarak kendisine profesyonel sözleşme imzalatamadıkları belirlendi.

Henüz 19 yaşında olan Arjantinli futbolcuyu şu ana kadar Real Madrid, Tottenham, Milan ve Genoa'nın kadrosuna katmak istediği ortaya çıktı. Arjantin'in Catamarca takımında oynadığı 12 yaşında İspanyol devi Real Madrid onu izlemek için ülkeye scout ekiplerini gönderdi. Ardından 12 yaşındayken genç takımında oynattı. Ontivero Real Madrid'de oynadığı dönemde, yaş kategorisindeki bu takımın kaptanlığını da yaptı.

Chicharito dediler

Ontivero'nun stili, içlerinde Messi ve Aguero'nun da bulunduğu bir çok ünlü futbolcuya benzetildi. O ise idolünün Tevez olduğunu söyledi. Hem sahadaki mücadeleci oyunu hem de saha dışındaki tavırlarını örnek aldığını söyledi.

Ayrıca kendisine bir çok lakap da takıldı. Meksika'da Merida'da oynadığı dönem takım arkadaşları kalitesini vurgulamak için onu Manchester United'ın Meksikalı futbolcusu Javier Hernandez'in lakabı olan ‘Chicharito' diye çağırdılar. ‘Bebo' lakabı da uygun görülen isimler arasındaydı. Bir ara da kendisine ‘Kırmızı İnci' denildi.

Ülkesinin Independiente takımında çıktığı ilk antrenmanda muhteşem bir frikik golüne imza atarak herkesi büyüledi. Kulübün en çok gelecek vaat eden ismi olarak nitelendirildi. Hocası medya önünde yeteneklerini överek kendisinden bahsetti. Burada parlayınca Newell Old Boys onun için devreye girdi.

Real Madrid'e gittiğinde 12 yaşındaydı. İspanyol devinden üç yıl sonra 15 yaşında Meksika'nın yolunu tuttu. 2010'da denenmek üzere Tottenham'ın yolunu tuttu. Ardından Milan ve Genoa geldi.

Bu takımlar oyuncuyu deneyerek bir dönem transfer etmek istese de aynı engele takıldı. Sözleşme imzalayamadığı için geri döndü. İsviçre'nin Lugano takımı bile onu bir dönem kadrosuna katmak istedi.

Sürati, dikine gidip adam eksiltmesi, mücadelesi ve çektiği şutlarla bugüne kadar oynadığı hemen her takımda adından söz ettirdi. FIFA kuralları uyarınca zamanında büyük takımlara transferinin gerçekleşmemesi, belki de bugün sarı kırmızılılarda olmasını sağladı.

Kaynak: Milliyet


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!