comScore

Galatasaray Galatasaray

Fener ve G.Saray'ı bekleyen büyük tehlike!

04 Şubat 2014, Salı 13:20

Gelecek yıldan itibaren devreye girecek olan 5+0+3 yabancı kuralı iki takımı da yaz transfer döneminde çok zorlayacak.

Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş Sportif Direktörü Önder Özen, rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yabancı oyuncularının kontratlarının bitmemesine ve tazminat ödeme olasılığının ortaya çıktığına dikkat çekmişti.

Galatasaray ve Fenerbahçe gelecek yıldan itibaren devreye girecek olan 5+0+3 yabancı kuralı ile birlikte oldukça zor bir döneme girecekler.

Mevcut itibariyle kiralıklar da dahil olmak üzere 12 yabancı oyuncuları bulunan iki takımda sözleşmesi sona erecek tek futbolcu Didier Drogba.

F.BAHÇE'DE YOLCULAR BELLİ GİBİ!

Fenerbahçe'de sezon sonunda sözleşmesi bitecek oyuncu bulunmazken, kiralıkların da gelmesi ile birlikte bir anda yabancı sayısı 12'ye çıkacak. Bu durumda Fenerbahçe ya aynı şekilde oyuncularını kiralamaya devam edecek ya da tazminat ödeyerek yabancı oyuncularıyla yollarını ayırmanın planlarını yapacak.

An itibariyle Fenerbahçe'nin kiralık olarak gönderdiği oyuncular Stoch, Krasic ve Yobo, Ersun Yanal'ın gelecek planlarında yer almıyor. Bu oyuncular sene sonunda ya gönderilecek ya da aynı şekilde kiralanacak. Yine bunların yanında en az bir oyuncu ile daha yollarını ayırması gereken Fenerbahçe yabancı transfer etmek isterse bu ayrılık sayısını ikiye çıkartmak zorunda.

Ersun Yanal'ın gelecek sezonki kadroda Michal Kadlec, Samuel Holmen ve Raul Meireles gibi isimleri dahil etmeyebileceği şimdiden konuşulmaya başlandı. Ancak bu ayrılıklar sarı lacivertli ekibe mali bir yükümlülük getirecek ve alınacak yeni oyuncularla beraber mali yükümlülük ikiye katlanacak.

Fenerbahçe

Bruno Alves---->2016
Michal Kadlec---->2016
Raul Meireles---->2016
Samuel Holmen---->2016
Cristian Baroni---->2015
Moussa Sow---->2016
Dirk Kuyt---->2015
Pierre Webo---->2015
Emmanuel Emenike---->2017
Joseph Yobo---->2015 - Norwich City kiralık
Milos Krasic---->2016 - Bastia kiralık
Miroslav Stoch---->2016 - PAOK kiralık

G.SARAY KİRALAMA YÖNTEMİNİ DEVREYE SOKABİLİR!

Galatasaray'da sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Didier Drogba ile büyük ölçüde yeniden anlaşılacak.

Bu durumda da Galatasaray'ın elinde tam 12 yabancı futbolcusu bulunacak. Yine en az dört isimle yollarını ayırması gereken Galatasaray'da ilk olarak Dany'in Mancini tarafından kadroda düşünülmediğini belirtelim. Savunma oyuncusunun Beşiktaş'taki performansı bile Galatasaray'da kadroya girmesi için yeterli olmayabilir. Yine sakatlık yaşayan ve Gaziantepspor'a kiralanan Bruma gelecek sezonda bu takımda kiralık olarak forma giyebilir. Yine Lucas Ontivero ve Nordin Amrabat'da Mancini'nin gelecek sezonki kadroda şans tanımasının zor olduğu ve kiralık olarak gönderilmesi düşünülen isimler.

Galatasaray

Aurélien Chedjou---->2017
Fernando Muslera---->2016
Alex Telles---->2018
Emmanuel Eboué---->2015
Felipe Melo---->2016
Wesley Sneijder---->2016
Izet Hajrovic----->2018
Lucas Ontivero----->2018
Didier Drogba---->2014
Dany ----->2016 - Beşiktaş kiralık
Bruma---->2018 - Gaziantepspor kiralık
Nordin Amrabat---->2017 - Malaga kiralık

*Galatasaray'ın oyuncusu olan ve Norwich City'e kiralık olarak Johan Elmander'in sözleşmesi sezon sonunda bittiği için Galatasaray ile yolları otomatik olarak ayrılacak.

Kaynak: Fotospor


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!