comScore

Galatasaray Galatasaray

Sneijder'in G.Saray'da 1 yılı!

03 Şubat 2014, Pazartesi 12:35

Sarı-kırmızılı formayla yeniden formunun zirvesine çıkan Hollandalı yıldız, sergilediği oyun ve attığı gollerle takımına önemli katkı sağladı. 

Galatasaray'ın geride kalan sezonun devre arasında İtalyan ekibi Inter'den transfer ettiği Wesley Sneijder, sergilediği oyunla yıldızını yeniden parlattı.

Ajax'ta yakaladığı başarılı performansla İspanyol ekibi Real Madrid'e transfer olan, oradan transfer olduğu Inter'deise teknik direktör Jose Mourinho idaresinde kazanılmadık kupa bırakmayan Sneijder, ardından yaşadığı düşüşü Galatasaray'da tersine çevirdi.

Mourinho yönetimindeki Inter'de, 2009-2011 yılları arasında birer kez İtalya Ligi Serie A, İtalya Süper Kupa, UEFA Şampiyonlar Ligi ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 2 kez de İtalya Kupası şampiyonlukları yaşayan Hollandalı yıldız, 2012-2013 sezonunda Inter Kulübü'nün yaşanılan mali kriz nedeniyle 6 milyon avroluk ücretinde indirim talebini kabul etmeyincegözden düşmüştü.

Inter'de yaşadığı sorunlar nedeniyle geçen sezonun ilk yarısında önemli bir dönemikadro dışı geçiren ve devre arasında Galatasaray'ın kadrosuna dahil olan Sneijder, futboluyla eleştirildiği zamanların ardından yeniden formunun zirvesine çıktı. Maç oynamadığı dönemden kaynaklanan eksikliklerini giderdikten sonra geride kalan sezonu ligde 3, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 1 golle kapatan yıldız oyuncu, bu sezon ise Galatasaray'ısırtlayan isimlerin başında geldi.

10 GOLE ULAŞTI

Orta sahada oynamasına karşın skora da önemli katkılar yapan Sneijder, bu sezon toplam 10 gole imza attı.

Ligde son yapılan ve 6-0 kazanılan Bursaspormaçında rakip fileleri 3 kez havalandırarak "hat-trick" yapan Hollandalı yıldız, ligde 8, UEFAŞampiyonlar Ligi'nde de 2 kez skora katkı yaparak 10 gole imza attı.

Sergilediği oyunla da takımını ateşlemeyi başaran Sneijder, yüksek maliyetine karşın sağladığı katkıyla ne kadar önemli bir isim olduğunu ispatladı.

JUVENTUS'A ATTIĞI GOL TURU GETİRDİ

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde B Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak 2. turayükselen sarı-kırmızılı ekipte Sneijder'in Juventus'a attığı gol belirleyici oldu.

Real Madrid, Juventusve Kopenhag takımlarıyla birlikte yer alınan B Grubu'ndaki son maçta Juventus karşısına tur atlama şansıyla çıkan "Cim Bom"u galibiyete taşıyan tek golü kaydeden Sneijder, takımının Juventus'un üzerinde grup ikinci olmasını sağladı.

Bu sezon 4,5 milyon avro garanti para ve 25 bin avro maç başı ücreti kazanan yıldız isim, yalnızca sadece Juventus'a attığı golle dahi maliyetini karşılamış oldu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!