Süper Lig takımlarından Galatasaray'da kaleci antrenörü ClaudioTaffarel, GS TV'ye gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Takımın performansının gittikçeyükseldiğini söyleyen Brezilyalı hoca, "Takımın performansı her geçen gün daha iyiye gidiyor. Umarım bu çalışmaların sonucunu ikinci yarıdagalibiyetlerle alırız" ifadelerini kullandı.
Kaleci Fernando Muslera'nın tatilden yenidöndüğünü söyleyen Taffarel, "Öuslera bizim için çok önemli bir oyuncu. Tatil dönüşü formundanuzak döndü. Ama antrenmanlarla eski formunu yakalayacak. Her geçen gün kendisini daha iyi yerlere götürmek isteyen bir kaleci. Dünyanın en iyileriarasında. Aslında Antalya maçında kalede biraz daha fazla Ufuk, Eray, Aykut 3'lüsüne şans vermeyidüşünüyorduk. Ama hocanın isteğiyle Muslera'ya şans verebiliriz maç temposunu kazanmasıaçısından" dedi.
Felipe Melo'nun sergilediği performansla Brezilya Milli Takımı'na çağırılması gerektiğini söyleyen tecrübeli isim, "Galatasaray'dagösterdiği performanstan ötürü Melo milli takıma çağırılmayı hak ediyor. Umarım ilerleyen zamanlardabu da gerçekleşir" şeklinde konuştu.
Fenerbahçe ile aralarındaki 8 puanlık farkhakkında konuşan Taffarel, "F.Bahçe ile aramızda 8 puanlık bir fark var. Fenerbahçe kaliteli bir takım. Bizden daha az hata yaparak bu puan farkını elde ettiler.Biz potansiyeli olan, kaliteli bir takımız. Gereksiz puan kayıpları yaşadık. Deplasmanda gereksiz mağlubiyetler aldık. Fenerbahçe de hata yapmayınca otomatikman bu fark oldu. Her şey bizim elimizde. Artık puankaybetme lüksümüz yok. İlk maçtan itibaren bu istekle başlayıp puan farkını kapatmak istiyoruz" sözlerini sarfetti.
Son olarak Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea ile eşleşmeleri hakkındakonuşan Taffarel, sözlerini şöyle noktaladı; "Chelsea İngiltere'nin en önemli takımlarından bir tanesi. Şampiyonlar Ligi kültürü olan bir takım. Favori onlar gibi gözükebilir ama 2 maçımız var. Evimizdeoynayacağımız maçta güzel bir sonuç almamız bizi İngiltere'ye daha ümitli götürecektir.Geçen sene neler yapabileceğimizi gösterdik. Bu sene de üzerine koyarak gitmek istiyoruz. Türk futbol tarihine bakıldığında en önemli başarı UEFA Kupası diyebiliriz. Bu takım oyunu. Tek başınıza yapabileceğiniz bir şey değil. Çok önemli birzaferdi. Galatasaray camiasıyla aramda özel bir bağ olmasının sebeplerindenbiridir"

