Roberto Mancini apar topar G.Saray'ın başına geldiğinde takımı tanımak için her fırsattageçmiş maçları izlerken her geçen hafta takımına daha da hakim oldu. İtalyan çalıştırıcının geldiği günde oyunculara bakışı ile ilk devrenin bitimininardından düşünceleri de değişti... Yönetim ile ilk yaptığı toplantılarda Mancini, özellikle Bruma'nın çokgenç ve tecrübesiz olduğundan dert yanarak Portekizli oyuncunun kiralık olarak gönderilmesi gerektiğiniiletti.
Beuma'nın Türkiye'de bir takımda yarım sezon geçirmesini ve ardından kendisiyle yaz kampına katılmasını isteyen Mancini, genç oyuncu ile birlikte çalıştıkça fikrini değiştirdi. Portekiz U-20 takımında yıldızı parlayan ve Portekiz A MilliTakımı'nın da kadrosuna alınan Bruma, Mancini'nin de gönlünü çalışkanlığı ve söz dinlemesi ile fethetti.
Her idmanda en çok çabalayan isimlerin başında gelen 19 yaşındaki oyuncu istekli ve pozitif tavrının yanı sıra hocasının her dediğini de dinleyipsahada uygulayınca Roberto Mancini de Bruma ile daha çokilgilenmeye başladı.
NEFES ALDILAR
Yönetim ile gidecek ve kalacak oyuncuların konuşulduğu toplantıda Bruma konusu gündemegelince deneyimli teknik adam, kararını değiştirdiğini ve kalmasını istediğini iletti. Bruma'ya özel bir program verdiğini ve ayrıca da idmanlarınardından birlikte çalıştıklarını anlatan Mancini, “Benim yanımda kalması onun gelişimine daha çok katkıyapar” sözleriyle durumu özetledi.
Sezon başında 10 milyon Euro'ya alınan, 1 milyon Euro imza parasının yanı sıra yıllık 1.1 milyon Eurokazanan genç oyuncu için Mancini'den gelen bu rapor yönetime de rahat bir nefes aldırdı.

