comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray'da büyük sorun! Soğuk rüzgarlar...

29 Kasım 2013, Cuma 09:36

Yerliler, yabancılarla konuşmuyor. Takım içindeki bu gruplaşma sahaya da yansıyor. Kimse sorumluluk almıyor, kötü sonuçların ardından herkes birbirini suçluyor.

Florya'da eski hava yok. Şampiyonlukların ardından oluşan takım ruhunun yerinde yeller esiyor. Arkadaşlık bitti. Mancini saha dışına karışmıyor. Taraftarın kendilerini saha ortasında içtimaya çekmesi ise oyuncuları olumsuz etkiledi.

Ne oldu da Galatasaray böyle çöktü. Ne oldu da bu düşüş önlenemiyor... İşte, 4-1'lik Real Madrid yenilgisi sonrası sarı kırmızılı takım adına tartışılan tek konu buydu.

Fenerbahçe derbisi ve kritik Real Madrid maçlarındaki kötü futbol sonrası takım içindede bir tatsızlığın olduğu konuşulmaya başlandı. Galatasaray'a toparlanmak, çıkışa geçmek ve Avrupa'da tekrar iddialı olabilmek için bir sihirli değnek gerekiyor ama takımın da durumu ortada. Gelin Galatasaray'da neler oluyor birlikte bakalım...

TAKIM İÇİNDE GRUPLAŞMA VAR

1- Takım içinde net bir gruplaşma hakim. Yerliler ve yabancılar ikiye bölünmüş durumda. İki taraf birbirine karşı samimiyetsiz. Mecbur olmadıkça birbirleri ile konuşmuyorlar. Zaten toplu takım yemeği diye de bir şey kalmadı. Herkes istediği zaman kampta yemek yiyor. Yerli oyuncunun, yabancının masasında olduğunu gören yok gibi. Kısaca Galatasaray son iki sezon kazandığı şampiyonlukların ardından oluşan o takım ruhunu ve arkadaşlığı kaybetti...

OYUNCULAR ARASINDA UÇURUM VAR

2- Sevgi takım içinde bitmiş durumda. Başarısızlıkta herkes birbirini suçluyor. Yerlilerin hedefinde yabancılar var. Lejyonerler de yerlileri bombalıyor. Zaten bu yüzden Eskişehirspor, Akhisar Bld ve birçok maç sonrasında oyuncular arasında tartışmalar yaşandı. Sarı kırmızılı futbolcular arasındaki bu kopukluk sahaya da yansıyor. İki Real Madrid maçında da Galatasaray'ın oyunu bırakması ve ciddiyetten uzak oyununun sebebi olarak bu gösteriliyor.

TARAFTAR İÇTİMASI OLUMSUZ ETKİLEDİ

3- Florya'daki taraftar baskını sonrası futbolcular adeta demorolize oldu. Bazı futbolcular için tesislerde yaşanan ve taraftarların kendilerini adeta içtimaya çekmesinin psikolojik etkisi sonucu bir yıkım yaşandı. Florya'da bazı oyunculara açıkça ince ayar verilmesi, takımı da negatif yönde etkiledi. Taraftarların yaşatığı atmosfer futbolcularda sahipsizlik hissi uyandırdı. Seyircinin protestoları da bu durumun üzerine tuz, biber ekti.

OYUNCULAR BİR AĞABEY ARIYOR!

4- Mancini, yeşil sahanın dışındaki olaylarla ilgilenmiyor. “Ben, Teknik Direktörüm. Takımın oyunu, ve aldığı sonuçlar benim sorumluluk alanım” diyor ve futbolcuların özel hayatına kesinlikle müdahale etmiyor.

Florya'da takımı toplayacak bir ağabey elsikliği yaşandığı ortada. Şimdi Metin Oktay Tesisleri'ndeki bu otorite boşluğunu ortadan kaldırmak için Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan yoğun çaba harcıyor.
 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!