comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Ersun Yanal'ın 'yalnızlık' hesapları

27 Kasım 2013, Çarşamba 10:37

Lider Fenerbahçe, Kasımpaşa ile Galatasaray'ın karşılaşacağı haftada Beşiktaş'ı yenerek zirvede yalnız kalmak istiyor. Şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden Beşiktaş'ı 7, Galatasaray'ı 9, Trabzonspor'u da 11 puan geçen Sarı-Lacivertliler, özellikle Süper Lig'in ilk yarısında arayı açabildiği kadar açmayı hedefliyor.

Süper Lig'in lideri Fenerbahçe, cumartesi günü Beşiktaş'la oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik Direktör Ersun Yanal, zorlu karşılaşmayı Galatasaray derbisinde olduğu gibi rakibe çok fazla pozisyon vermeden kazanmanın hesaplarını yapıyor.

Can Bartu Tesisleri'nde Sarı-Kırmızılı ekibe neredeyse hiç gol fırsatı tanımadıkları mücadelenin görüntülerini izleten tecrübeli çalıştırıcı, benzer bir futbol ortaya koyulmasını istiyor.

ZİRVEDE YALNIZ KALMANIN HESAPLARI

12. haftanın ardından 10 galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyetle 31 puan toplayıp zirveye yerleşen Sarı-Lacivertliler, en yakın rakibi Kasımpaşa'nın da 6 puan önünde bulunuyor. Kanarya, şampiyonluk yarışındaki rakipleri Beşiktaş'ı 7, Galatasaray'ı 9, Trabzonspor'u da 11 puan geçmiş durumda. Bu üstünlüğünü lig sonuna kadar devam ettirmeyi hedefleyen Fenerbahçe, Kasımpaşa ile Galatasaray'ın karşılaşacağı haftada Kartal'ı yenerek zirvede yalnız kalmayı planlıyor.

YANAL'DAN AYRINTILI BİR ANALİZ

Sarı-Lacivertliler, özellikle ligin ilk yarısında arayı açabildikleri kadar açmayı amaçlıyor. Zira tüm derbileri Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynayan Fenerbahçe, ikinci devrede deplasmanlara biraz daha rahat gitmeyi istiyor. Kanarya, sadece Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor değil, ikinci yarının başında Eskişehirspor, Sivasspor ile Elazığspor'la da zorlu kış şartlarında oynayacak. Öte yandan, Beşiktaş müsabakası öncesi sakat veya cezalı oyuncu olmaması teknik heyetin alternatiflerini çoğaltıyor.

Torku Konyaspor'u 3-1'le geçen Siyah-Beyazlıların ilk devredeki futbolunu beğenen Ersun Yanal'ın, ayrıntılı bir analiz raporu hazırlattığı ve video konferans toplantıları ile oyuncularına rakibi ezberletmeye çalıştığı belirtildi.
 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!