comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

İtiraf: 'Düşürecektim ama olmadı'

26 Kasım 2013, Salı 08:36

Antalya'nın başarılı savunma oyuncusu, Nijeryalı oyuncu topu aldığında tehlikeyi hissettiğini belirtti, “İlk anda kendisini düşürmeye gittim. Ama olmadı"

Fenerbahçe'nin son dakikada üç puana ulaştığı Medical Park Antalyaspor maçında golün asistini yapan Emmanuel Emenike'yi kaçıran Emre Güngör konuştu.

Sarı-lacivertli ekibin geliştirdiği ani kontratakta topla buluşan Nijeryalı oyuncu, müthiş bir deparla Emre'yi geçmiş ve Sow'a yaptığı asistle maça damgasını vurmuştu. Emenike'nin sağ çizgiden tehlikeli bir şekilde ilerlediğini gören ve hemen müdahale etmek isteyen Antalyaspor'un başarılı savunmacısı pozisyonu şöyle anlattı;

“Emenike'nin hareketlendiğini gördüğüm anda kendisini düşürmek için harekete geçtim. Hızlı ve sert bir şekilde yanına gittim ancak olmadı. Güçlü olmasının yanında ben de istediğim gibi pozisyon alamamıştım. Ayağını hemen çekti ve kendini benden kurtardı. Eğer daha iyi pozisyon alabilseydim, Emenike'yi kesinlikle engelleyebilirdim. Benim kendi hatamımı hem aklı, hem de gücüyle iyi değerlendirdi.”

Emre pozisyonu daha sonra televizyondan defalarca izlediğini ve yaptığı hataya çok üzüldüğünü söyledi ve “Puan alabileceğimiz bir maçı son dakikada kaybetmek beni ve takımı yıktı. Bu yüzden sabaha kadar uyuyamadım” ifadelerini kullandı.

YANAL TAM NOT VERDİ

Teknik Direktör Ersun Yanal, oyuna sonradan giren ve golün hazırlayıcısı olan Emenike'ye tam not verdi. Derbideki isteksizliği ve kötü performansı sebebiyle Nijeryalı oyuncuyu karşılaşma sonrası azarlayan ve basın toplantısında sert mesajlar gönderen deneyimli çalıştırıcının bu çıkışının işe yaradığı bildirildi. Emenike, yine yedek soyunduğu Antalya'da oyuna girdikten sonra maçı tek başına çevirmeyi bildi. Yanal ayrıca oyuna ikinci yarı dahil olan Selçuk'un da performansını beğendi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!