comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'de ayrılık acısı bitti (!) Alex...

25 Kasım 2013, Pazartesi 14:37

Brezilyalı futbolcu Alex'in olmaması durumunda Fenerbahçe'nin biteceği şeklinde yapılan yorumlar artık raflardaki yerini aldı.

Fenerbahçe'de 2004 - 2012 arasında forma giyen ve taraftarlar tarafından heykeli dikilmesine karşın yönetim ile yaşadığı sorunlarla tatsız bir şekilde takımdan ayrılan Alexsandro de Souza'nın "saha içindeki" izleri artık tamamen siliniyor.

Fenerbahçe forması altında 346 maça çıkan ve 172 gol kaydeden Brezilyalı futbolcunun, olmaması durumunda Fenerbahçe'nin biteceği şeklinde yapılan yorumlar artık raflardaki yerini aldı. Alex'in gidişinden sonra, Fenerbahçe'de gol yollarında skorlar çeşitli oyunculara dağılırken sarı-lacivertli taraftarlar için yıllar boyu devam eden bir sıkıntı da ortadan kalkmış oldu.

ŞEN: "ALEX GİDERSE, F.BAHÇE BİTER"

Gerek futbol otoriteleri, gerek taraftarlar Alex'in, Fenerbahçe forması altındaki performansıyla büyülenirken takımın Alex'siz 3-4 yıl çok zorlanacağı konusunda değerlendirmeler yapılıyordu. Bunlardan en çarpıcı olan eski Fenerbahçe başkanı Ali Şen'e aitti. Şen, Ocak 2011'de "Alex giderse Fenerbahçe biter" ifadelerini kullanmıştı.

Spor Toto Süper Lig'de 12. haftayı 31 puanla lider kapatan Fenerbahçe, takım oyunu anlamında da bu sezon çıtayı bir kademe üste yükseltti. Eski Fenerbahçe sportif direktörü ve teknik sorumlusu Aykut Kocaman'ın göreve gelmesi ve "takım üzerindeki kambur" yorumunu yapmasıyla o dönem yoğun bir şekilde tartışılan Alex konusunda devamı Ersun Yanal getirdi.

Fenerbahçe'de Alex de Souza'nın gidişi, Aykut Kocaman'ın müdahalesi ve Ersun Yanal'ın da bu sezon bu düşünceyi takip etmesiyle 4-2-3-1'lik sistem rafa kalktı. Zaman zaman 4-4-2, zaman zaman da maç için de 4-2-4 gibi cesur bir sistem ile oynayan sarı-lacivertli futbolcular bu yıl rakip fileleri 28 kere havalandırdı.

36 yaşındaki Alex, futbol hayatına memleketi Coritiba'da devam ediyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!