comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Stoch'a Slovakya'da destek var; 'Değişti'

08 Ekim 2013, Salı 12:36

Fenerbahçe'nin PAOK'a kiraladığı ve milli takıma çağrılan Miroslav Stoch için ülkesinden övgü dolu sözler geldi.

Slovakya Ligi takımlarından MSK Zilina'nın teknik direktörlüğünü yapan Stefan Tarkovic, Slovakya'nın Dünya Kupası Elemeleri'nde Yunanistan ile oynayacağı mücadele öncesinde milli takıma geri dönen Miroslav Stoch ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

"FUTBOL TEK ÖNCELİĞİ OLACAK"
Kiralık olarak forma giydiği PAOK'ta gösterdiği performans ile övgü alan Stoch'un milli takıma faydalı olacağını söyleyen Tarkovic, "Miroslav Stoch gibi bir oyuncunun kalitesinden hiçbir zaman kuşku etmedim. Daha iyi olması için sadece zamana ihtiyacı vardı. Onunla ve hocası ile buluştum. Anladığım kadarıyla Slovakya'da milli takımda yer almak istiyor, Slovakya da onu istiyor. Sonuç olarak milli takımda ve inanıyorum ki bu Slovakya'yı daha güçlü ve ofansif olarak daha iyi bir takım yapacak. Onun yaşında herkesin aklı dışarıya kayabilir. Ancak genç oyuncular için bir rol model olduğunuzu unutmamalısınız. Olgunlaştıkça, bu anılar sayfalarda kalacak ve futbol onun tek önceliği olacak" ifadelerini kullandı.

"DEĞİŞTİĞİNİ KANITLAYACAK"

Geçmişte yaptıkları ile kötü bir ünü bulunan Stoch'un değiştiğini kanıtlamak için önemli bir şans yakaladığını da vurgulayan teknik adam, "Bundan sonra Miro, kendisi için bir adım atacak. Slovakya'ya değiştiğini kanıtlayarak, geçmişin arkasında kaldığını ve hayata yaklaşımının değiştiğini göstermeli. Bu çok önemli." diye konuştu.

Stoch'un formasını giydiği Slovakya, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 11 Ekim'de Yunanistan ile, 15 Ekim'de de Letonya ile karşılaşacak. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!