comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Devşirme değil gerçek! Büyük gelişim...

06 Ekim 2013, Pazar 10:35

Fenerbahçe'nin başarılı yıldızı, Ersun Yanal döneminde gerçekleştirdiği büyük patlamayla sarı lacivertli ekibin en önemli silahlarından biri haline geldi.

Süper Lig'in lideri Fenerbahçe, her geçen hafta futbolunun üzerine koyarken, bazı oyunculardaki değişim de dikkat çekiyor. Teknik Direktör Ersun Yanal yönetiminde özellikle Kuyt, Mehmet Topal ve Caner Erkin gibi isimlerin performansı arttı. 33 yaşındaki Hollandalı yıldız Kuyt, 5 golle ligin en golcü oyuncusu. Topal'ın yanı sıra Gökhan, Alves, Egemen de istekli görüntü sergiliyor.

Ancak Caner'in durumu diğerlerinden farklı. Tecrübeli futbolcu, Kadlec ile Hasan Ali'nin kadroya giremediği F.Bahçe'de sol bekte müthiş bir grafik çiziyor. Sarı-Lacivertliler, geride kalan 6 maçta sadece Caner'in 11'de olmadığı Konyaspor karşılaşmasında yenildi. Yetenekli isim, o mücadelenin ardından 5'te 5 yapan Kanarya'nın değişmezi oldu. 450 dakika görev yapıp en çok form giyen oyuncular arasında yer aldı.

Kadlec ile Hasan Ali'den istediği verimi alamayan Teknik Direktör Ersun Yanal, Sivasspor önünde Caner'i ilk kez sol bekte denedi. Asıl mevkisi orta saha bilinmesine rağmen defansın solunda da başarılı gözüken 25 yaşındaki futbolcu, A Milli Takım'ın Andorra ve Romanya'yı yendiği mücadelelerde Fatih Terim'in aynı bölgedeki tercihiydi. Romanya maçında bir asist yapan ve bir topu da çizgi üzerinden çıkaran yetenekli isim, Kasımpaşa'ya karşı serbest vuruştan attığı muhteşem golün yanı sıra harika asistiyle büyük beğeni topladı. Elazığspor önünde de iki asiste imza atarak gelişimini devam ettirdi.

HİÇ 3 MAÇ ÜSTÜSTE...

Caner, geçmişte hep sonradan oyuna giriyordu. Üstelik bu sezona kadar Fenerbahçe'de 3 maç üst üste hiç 11'de başlamamıştı. Fakat 2005-07 döneminde Manisaspor'da hocası olan Ersun Yanal'la birlikte yıldızını iyice parlattı. Yanal'ın o sezon sol bekte görevlendirdiği Caner'i, Rus ekip CSKA Moskova'nın da defansın solunda yararlanmak için transfer ettiği belirtildi. Aykut Kocaman'ın Caner'i öncelikle sol bekte düşündüğü ama sol açıktaki boşluktan dolayı genelde hücum hattında kullandığı öğrenildi.

Bu durumu anlayan ve Caner'i çok iyi tanıyan Yanal'ın da sezonun ikinci haftasından itibaren yetenekli futbolcuyu hiç tereddütsüz sol beke monte ettiği vurgulandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!