comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe Ülker NBA devine kaybetti

05 Ekim 2013, Cumartesi 18:36

Beko Basketbol Ligi takımlarından Fenerbahçe Ülker, "NBA Global Games 2013" kapsamında İstanbul'a gelen Amerikan Ulusal Basketbol Ligi takımlarından Oklahoma City Thunder ile karşı karşıya geldi. Mücadele 95- 81 Oklahoma'nın üstünlüğüyle sonuçlandı.

Beko Basketbol Ligi takımlarından Fenerbahçe Ülker, ikinci kez bir NBA takımını konuk etti. Oklahoma City ile oynanan mücadele 95-81 Oklahoma'nın üstünlüğüyle sonuçlandı.

"NBA Global Games 2013" kapsamında İstanbul'a gelen Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Oklahoma City Thunder ile karşı karşıya gelen sarı-lacivertli ekip, taraftarlarına bir kez daha bu heyecanı yaşattı.

Daha önce 5 Ekim 2012 tarihinde bir başka NBA ekibi Boston Celtics'i Ülker Sports Arena'da ağırlayan Fenerbahçe Ülker, bu karşılaşmayı 97-91 kazanmıştı. Bu sonuçla NBA'den bir takımı yenen 6. Avrupa ekibi olan Fenerbahçe Ülker, Oklahoma City Thunder karşısına ikinci kez aynı başarıyı göstermek için çıktı.

Maç öncesi Barış Ermiş ile Thabo Sefolosha, taraftarlara "hoşgeldiniz" konuşması yaptı. Barış Ermiş'in ardından söz alan Sefolosha, Türkçe "Merhaba İstanbul" diyerek basketbolseverleri selamladı.

NBA KURALLARIYLA OYNANDI

Fenerbahçe Ülker ile Oklahoma City Thunder arasındaki karşılaşma, NBA kurallarıyla oynandı. Maç 12'şer dakikalık dört periyottan oynanırken, 6 faul alan basketbolcu oyun dışı kalacak.

EFSANELER TARAFTARI SELAMLADI

Bir dönem Sacramento Kings'te Hidayet Türkoğlu ile birlikte forma giyen efsane isimlerden Vlade Divac ve Peja Stojakovic alınan mola sırasında taraftarları selamladı. Sarı-lacivertli taraftarlar ise ayağa kalkıp, alkışlayarak karşılık verdi.

GENÇ OYUNCULARIN NBA HEYECANI!

Sarı-lacivertli takımın genç oyuncuları da ilk kez bir NBA takımı karşısında forma giymenin heyecanını yaşadı. Fenerbahçe Ülker'in başantrenörü Zeljko Obradovic, tecrübeli oyuncuların yanı sıra Melih Mahmutoğlu, İzzet Türkyılmaz, Ömer Faruk Yurtseven, Ayberk Olmaz, Berk İbrahim Uğurlu, Kenan Sipahi ve Metecan Birsen'i de kadroya dahil etti.

Sakatlıkları bulunan Ömer Onan, İlkan Karaman ve Oğuz Savaş, sakatlıkları nedeniyle bu önemli maçı kaçırdı.

SEFOLOSHA ESKİ TAKIMINA KARŞI

2011-2012 sezonunda NBA'de yaşanan lokavt sürecinde Fenerbahçe Ülker forması giyen Thabo Sefolosha da Oklahoma City Thunder kadrosunda yer aldı. Sarı-lacivertli ekipte 2 aylığına görev alan Sefolosha, uzun bir aradan sonra eski takımının taraftarlarının önüne çıktı. Thabo Sefolosha, maçın anısına Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş'a forma hediye etti.

KEVIN DURANT İKİNCİ KEZ!

Oklahoma City Thunder'ın yıldız oyuncusu Kevin Durant, ikinci kez İstanbul'da sahne aldı. Türkiye'nin ev sahipliğinde 2010 yılında gerçekleştirilen Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ABD Milli Takımı formasıyla altın madalyada büyük katkı sağlayan Durant, bir kez daha İstanbul'daki basketbolseverlerin önüne çıktı. Maçı izleyen basketbolseverler, en büyük ilgiyi Kevin Durant'a gösterdi.

Bu arada NBA ekibinin önemli oyuncularından Russell Westbrook, sakatlığı nedeniyle forma giymedi. NBA Fenerbahçeli futbolcu Cristian Baroni de maçı izleyenler arasında yer aldı.

BASKETBOLSEVERLERİN İLGİSİ

Fenerbahçe Ülker ile Oklahoma City Thunder arasında oynanan karşılaşmada Ülker Sports Arena büyük ölçüde doldu. Tribünlerde yer yer boşluklar gözlenirken, mücadeleyi 15 bine yakın basketbolsever izledi. Türk medyasının yanı sıra Yunanistan, Rusya ve Fransa'dan gelen gazeteciler de iki takım arasındaki karşılaşmayı takip etti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!