comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Alex, FIFA'ya konuştu: "İstanbul'da yaşamış biri olarak.."

20 Eylül 2013, Cuma 21:24

Fenerbahçe'nin efsane oyuncuları arasında yer alan Alex de Souza, FIFA'ya Brezilya'da geçirdiği günlere yönelik bir röportaj verdi.

Geçen sezon Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Brezilya'ya dönerek eski takımı Coritiba'ya transfer olan Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden Alex de Souza, Brezilya'nın ev sahipliği yapacağı Dünya Kupası'yla ilgili Fifa.com'a özel bir röportaj verdi. Yıldız oyuncunun takımı Coritiba'nın yer aldığı Curitiba şehrinin de Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak kentlerden birisi olması sebebiyle şehirde çalışmalar hızla devam ediyor.

Alex'e ilk olarak Curitiba'dan 16 yıl uzak kaldıktan sonra geri dönüş hikayesi soruldu. Brezilyalı yıldız bu soruya, "Garip bir dönüş oldu. 19 yaşıma kadar Curitiba'da yaşadım ama çocukluğumdaki Curitiba ve şimdiki Curitiba çok farklı. Curitiba, Brezilya'daki diğer büyük kentlerle karşılaştırıldığında, büyük şehir problemleri yaşamasına rağmen hala küçük bir şehir. Bu problemlerle karşılaştığımda kendimi gerçekten kötü hissettim ama bunların düzeltilebileceğine inancım tam. Trafik hakkında çok fazla şikayetçi olan insanlar var ama Sao Paulo, Rio de Janeiro ve İstanbul'da yaşamış birisi olarak sanırım bu konuda yorum yapabilecek doğru insan değilim. (gülerek) Ama yine de burada da kendinizi bazen trafikte sıkışıp kalmış bulabilirsiniz" ifadelerini kullandı.
En büyük endişesini alt yapı çalışmalarının zamanında yetişmemesi olarak belirten Alex de Souza, Dünya Kupası'nın ardından şehrin eskisinden daha iyi olacağınıda dile gietrerek, "Benim en büyük endişelerimden birisi alt yapının zamanında bitmeme ihtimali. Curitiba'da gelişim için büyük bir arzu görüyorum ve şehrin %100 hazır olacağını düşünüyorum. Bir Curitiba vatandaşı olarak şehrin daha da gelişmesi gerektiğini düşünüyorum. Atletico'yla Coritiba arasında büyük bir rekabet var ama bu rekabet şu anda önemli olmamalı. Alt yapı ve toplu taşıma çalışmaları iki takım arasındaki rekabetten daha önde geliyor ve Dünya Kupası sona erdiğinde Curitiba'nın çok daha iyi şehir olacağını düşünüyorum" diyerek sözlerini noktaladı. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!