comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Bu işin Kadıköy'ü de var!

21 Ağustos 2012, Salı 22:00

Şampiyonlar Ligi play off turu ilk maçında Spartak Moskova'ya konuk olan Fenerbahçe; eski oyuncusu Emenike'nin golüne formda yıldızı Kuyt'la cevap verdi, Kombarov'a engel olamasa da Kadıköy'deki rövanşa umutlu gitti..

Spartak Moskova [2 - 1] Fenerbahçe
59' [1 - 0] E. Emenike
65' [1 - 1] D. Kuyt
69' [2 - 1] D. Kombarov

TÜM DETAYLAR AZ SONRA!

Notlar.. Notlar.. Notlar..
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk maçında deplasmanda Spartak Moskova ile yaptıkları mücadelede kaptan Alex'e yedekler arasında yer verdi.

Savunma oyuncularının çok olduğu bir kadroyu sahaya sürmeyi tercih eden teknik direktör Kocaman, deplasmandaki karşılaşmada Brezilyalı futbolcuyu yedekler arasında tuttu.

Takımın defansını Gökhan Gönül, Yobo, Egemen Korkmaz ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluşturan Fenerbahçe Teknik Direktörü, orta alanda Mehmet Topuz, Selçuk Şahin, Mehmet Topal ve Cristian'a görev verirken ileri uçta da Kuyt ve Sow görev aldı.

Fenerbahçe'de Alex'in yokluğunda sahaya kaptan olarak Selçuk Şahin çıktı.

-Yobo ilk kez sahada-
Savunma oyuncusu Yobo, Fenerbahçe ile yeniden anlaştıktan sonra bu sezon ilk kez Spartak Moskova maçında forma giydi.

Nijeryalı defans oyuncusu Moskova'daki zorlu maçta Egemen Korkmaz ile yan yana görev yaptı.

Omzundaki sakatlığı nedeniyle son iki resmi maçta forma giyemeyen Gökhan Gönül, Spartak Moskova mücadelesinde takımdaki yerini aldı.

Hafif sakatlığı bulunan Hasan Ali Kaldırım da maç saatine kadar hazır olarak ilk 11'de sahaya çıktı.

-Krasic yedek kaldı-
Teknik direktör Kocaman, yeni transferlerden Milos Krasic'i, Spartak Moskova mücadelesinde de yedekte bıraktı.

Sarı-lacivertli ekibin bu sezon Juventus'tan transfer ettiği ve CSKA Moskova'da forma giydiği dönemde Spartak Moskova'ya karşı çok sayıda maça çıkan Krasic, karşılaşmaya yedekler arasında başladı.

Daha önce Rusya liginde CSKA Moskova forması giyen Caner Erkin de Krasic gibi yedekler arasında tutuldu.

Orhan Şam, Semih Şentürk, Recep Niyaz ve kalecilerden Erten Ersu maçta 18 kişilik kadronun dışında kaldılar.

-Volkan Demirel takımını yalnız bırakmadı-
Sol omzundaki sakatlığı nedeniyle Spartak Moskova maçı kafilesinde bulunmayan kaleci Volkan Demirel, maç günü Moskova'ya gelerek takımının yanında yer aldı.

Sarı-lacivertli futbolcu THY'nin bugünkü tarifeli seferiyle Moskova'ya gelerek takımını bu önemli maç öncesi yalnız bırakmadı.

-Fenerbahçe'yi taraftarı yalnız bırakmadı-
Fenerbahçeli taraftarlar takımlarını Moskova deplasmanındaki zorlu mücadelede yalnız bırakmadı.

Sarı-lacivertliler yaklaşık 85 bin seyirci kapasitesi bulunan Luzhniki Stadı'nda kendilerine ayrılan bölümün yarısını doldururken tribünlerde 2 bine yakın taraftarın bulunduğu görüldü.

-Fenerbahçe'ye Galatasaraylılar da destek verdi-
Fenerbahçe tribünlerinde yer alan Galatasaraylı taraftarlar da Spartak Moskova mücadelesinde sarı-lacivertlilere destek verdi.

Sarı-lacivertli taraftarların bulunduğu kale arkası tribünlerde çok sayıda, üzerinde sarı-kırmızılı forma bulunan taraftar yer alırken, bir taraftar sarı-kırmızılı bayrak salladı.

Fenerbahçe tribünlerinde Azeri taraftarlar da bulunurken, bu taraftarlar Azerbaycan bayrakları salladılar.

Karşılaşmayı 30 bini aşkın taraftar ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve çok sayıda yönetim kurulu üyesi izledi.

-2 bin 267 güvenlik görevlisi-
Karşılaşmanın güvenliğini 2 bin 267 güvenlik görevlisi sağladı.

Maç için 412'si özel kuvvetler merkezi, bin 200'ü emniyet görevlisi olmak üzere toplam 2 bin 267 güvenlik mensubu görevlendirildi.

Luzhniki Stadı'na en yakın Sportivnaya metro istasyonunun çıkışından itibaren konuşlanan güvenlik görevlileri, stada gelen taraftarlara uygulamalar yaptı.

-Emenike Fenerbahçe'ye karşı-
Geçen sezon Fenerbahçe'den Spartak Moskova'ya transfer olan Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike, sarı-lacivertli ekibe karşı forma giydi.

Fenerbahçe'nin 2010-2011 sezonunun ardından Kardemir Karabükspor'dan kadrosuna kattığı ancak 3 Temmuz 2011'de başlayan futboldaki şike soruşturması nedeniyle sarı-lacivertli formayı giymeden Rusya ligine transfer olan Emenike, kısa süre geçirdiği Fenerbahçe'ye karşı takımı için tur mücadelesi verdi.

::VE MAÇ::

Spartak Moskova: 2 - Fenerbahçe: 1

Stat: Luzhniki

Hakemler: Martin Atkinson, Peter Kirkup, Stuart Burt (İngiltere)

Spartak Moskova: Dykan, Makeev, Pareja, Suchy, Kombarov, McGeady, Rafael Carioca, Romulo (Dk. 43 De Zeeuw), Bilyaletdinov, Ari, Emenike

Fenerbahçe: Mert Günok, Gökhan Gönül, Yobo, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topuz, Selçuk Şahin, Mehmet Topal, Sow, Cristian, Kuyt

::Maçtan dakikalar::
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk maçında Spartak Moskova karşısında ilk yarıyı 0-0 berabere tamamladı.

Karşılaşmaya savunma ağırlıklı bir kadroyla başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalarda kale önünde pozisyonlar gördükten sonra mücadeleyi rakip yarı alana taşımaya çalıştıysa da orta alandaki pas trafiği ve ileriye çıkışlarda sorun yaşadı. Karşılaşmanın kontrolünü eline alarak mücadeleyi Fenerbahçe yarı alanında tutmayı başaran Rus ekip, üst üste ataklarla kaleyi yokladı.

İlk yarıda son 15 dakikalık bölümde kendi oyununu rakibe kabul ettirmeye çalışan sarı lacivertliler, Rus ekibin temposunu yavaşlatmasını fırsat bilerek öne çıktıysa da önemli bir pozisyon üretemedi.

Forvet oyuncusu Sow ilk yarıya orta alanın solunda başlarken, hücum hattına uzak kaldı. Sow son 15 dakikalık bölümde forvet hattına yaklaşarak rakip kalede gol aradı.

2. dakikada Kombarov'un soldan ceza alanı içine ortaladığı topu altı pas içinde kaleci Mert kontrol ederek tehlikeyi önledi.

9. dakikada Fenerbahçe rakip ceza alanında Mehmet Topuz ile etkili oldu. Sarı lacivertli futbolcunun ayağından fazla açtığı topu savunma kornere gönderdi.

12. dakikada Pareja'nın ceza alanının dışından kaleyi karşıdan gören noktadan kullandığı serbest vuruşta kaleci Mert topu kontrol etti.
Aynı dakikada ceza alanına atılan tehlikeli pasta kaleci Mert zamanında çıkarak, hareketlenen Emenike'den önce topa hakim olarak önemli bir tehlikeyi önledi

16. dakikada sağdan Rafael Carioca'nın ortasında arka direkteki Ari'nin kafa vuruşunda kaleci Mert topu direğin üzerinden kornere çeldi.

24. dakikada Spartak Moskova Fenerbahçe kalesinde tehlikeli oldu. Sağdan Makeev'in ortaladığı topa arka direkte Bilyaletdinov'un gelişine sert vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

35. dakikada Fenerbahçe'nin rakip ceza alanına taşıdığı topa yarım vole vuruş yapan Sow meşin yuvarlağı direğin üzerinden auta gönderdi.

39. dakikada Ari ile paslaşarak sağdan ceza alanına giren McGeady'nin kale önüne doğru gönderdiği topu kritik bölgede Gökhan Gönül ayak koyarak tehlikeyi önledi.

42. dakikada Mehmet Topal'ın rakip savunma arkasına gönderdiği pasta soldan ceza alanına hareketlenen Hasan Ali Kaldırım'dan önce kaleci Dykan çıkarak ayağıyla topu uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

DETAYLAR AZ SONRA!

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!