comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçeli'nin en uzun günleri

16 Ağustos 2013, Cuma 06:17

Sarı-lacivertli kulübün CAS'a yapacağı kritik savunmanın tarihi, Şampiyonlar Ligi play-off turunda Arsenal ile oynanacak ilk maça denk geldi. Futbolcular Şükrü Saracoğlu'nda, Başkan Aziz Yıldırım ve kulüp avukatları İsviçre'de ter dökecekler

Fenerbahçe Kulübü'nün CAS'a yapacağı kritik savunmanın tarihleri kesinleşti. Daha önce 21 ve 23 Ağustos olarak açıklanan tarihler, 21 - 22 Ağustos şeklinde belirlendi ve CAS tarafından kulübe tebliğ edildi.

Sarı-lacivertli yönetim 21 Ağustos'ta Arsenal ile maçları olduğunu bildirip, 22-23 Ağustos tarihlerini istese de bu talep kabul görmedi. UEFA'dan aldığı iki yıl men cezasının kaldırılması için son kozunu oynayacak olan Fenerbahçe, bu kritik iki günde bir hayli ter dökecek. 21 Ağustos gecesi sarı-lacivertli ekip Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Kadıköy'de Arsenal karşısında avantaj ararken, yöneticiler ve kulüp avukatları da başka bir zeminde kulübü düzlüğe çıkarmak için uğraş verecek.

UEFA'daki yargılamadan farklı olarak kulüp CAS savunmasını daha geniş yapacak. 21 ve 22 Ağustos tarihlerindeki toplantılar için çalışmaların yoğun şekilde devam ettiği bildirildi. Disiplin Kurulu'na giden tanık sayısının iki katı CAS'taki duruşmalar için hazır bulunacak. Yaklaşık 30 tanığın kafilede yer alacağı ifade edildi. Bu tanıklar, Fenerbahçe'nin şikeye bulaşmadıklarını ya da Fenerbahçe'den bunun için bir teklif almadıklarını anlatacaklar. Tanıklar arasında bu kez İbrahim Akın da olacak.

İKİ GÜN SAVUNMA

Sarı-lacivertlilerin, CAS'a yaptığı talep, cezada indirim ya da ertelemeye gidilmesi değil cezanın tamamen kaldırılması yönünde. Kulüp avukatlarının CAS'a çok güvendikleri ve “Gerçek yargılama burada olacak. Ve biz kazanacağız” yorumunda bulundukları öğrenildi.

Bu arada Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerin büyük bölümü kulübün geleceğini yakından ilgilendiren bu dava yüzünden Arsenal maçını kaçıracaklar. Yöneticiler İsviçre'de televizyonun başına geçecekler.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!