comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

'Dış faktörler olmasa F.Bahçe şampiyon'

16 Ağustos 2013, Cuma 03:47

"İmparator" lakaplı eski yıldız orta saha oyuncusu Oğuz Çetin, Fenerbahçe'nin önümüzdeki sezon futbol dışı faktörlerin ağır basmaması durumunda şampiyon olabileceğini iddia etti.

Fenerbahçe'nin ve Milli takımın efsanevi orta saha oyuncusu Oğuz Çetin, Fenerbahçe'nin önümüzdeki sezonunu Hürriyet gazetesine değerlendirdi. Çetin, Fenerbahçe2nin ligde mutlu sona ulaşacak oyuncu kalitesine sahip olduğunu ancak futbol dışı konuların sürüyor olmasının takımı kötü etkilediğini savundu.

İşte Oğuz Çetin'in Fenerbahçe değerlendirmesi;

“Mevcut oyuncu profiliyle F.Bahçe ligde sorun yaşamaz. Tek handikap futbol dışı konuların sürüyor olması. Bunlar takıma yansıyor. Sorunlar çözülürse, konsantrasyon üst düzey olur.”

Galatasaray son şampiyon ve Fenerbahçe'yi en çok zorlayacak takım. Fenerbahçe'nin çok kaliteli bir kadroya sahip olduğunu görüyoruz. Kadroyu verimli tutup, oyuncuların motivasyonunu üst düzeyde tutmak gerek. Ligde bir sorun yaşayacaklarını düşünmüyorum. Fenerbahçe için daha önemlisi futbol dışı konuların sürüyor olması. Bunlar takıma yansıyor. Bu sorunlar çözüldüğünde ve Fenerbahçe daha iyi konsantre olunca çok daha başarılı bir takım izleriz.

Salzburg maçlarına bakınca fiziksel eksikliği gördük. Hoca oyuncu tercihlerinde daha cesur olmalı. Ne olursa olsun Arsenal gibi çok ciddi ve büyük bir rakip var karşıda. Hareketli ve koşan bir takım. Top hakimiyeti iyi bir takım. Dolayısıyla Fenerbahçe'nin tam hazır olmadığı da düşünülürse çok zor maçlar bekliyor onları. şampiyonlar ligi'ne girilemese bile UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak olan Fenerbahçe bu kulvarda çok büyük şeyleri başaracak çapta. Bu sene de finale ilerleyecek bir kadroya sahipler.

SİSTEMİN 11'İ OYNAMALI

Emenike transferiyle birlikte Fenerbahçe kadrosu gerçekten çok potansiyelli bir hale geldi. Burada önemli olan teknik sorumlunun hiçbir şeyden çekinmeden doğru kararları alıp, doğru potansiyelli oluşturması.

Oynayacağın sistem ne olursa olsun o sistemin getirdiği oyuncuları 11'e koyabilmek önemli. Tek ön libero ve iki öndeki oyuncunun koşu kalitesi iyi olmalı. Dolayısıyla oyuncu tercihinde de hiç çekinmeden doğru olan oyuncuyu orada oynatmak önemli. Etkin ve tecrübeli oyuncuların, isimlerinin altında kalmaması başarının anahtarı olur. Fenerbahçe bu kadrosuyla Ersun Yanal yönetiminde ligde çok başarılı olur.

EN BÜYÜK SIKINTI SOL BEKTE

Bir tek sorun gözüküyor. Yabancı konusunda doğru bir yapılanma olmadığı için yabancı sınırlamasının gelmesiyle birlikte ilk 11 seçimi ve dışarıda kalan 4 oyuncu. Maça göre değişiklik yapmak, oyuncuların motivasyonunda ve takıma adaptasyonunda sıkıntı yaratabilir. Cristian'ın Galatasaray maçında oyundan çıkarkenki hali buna örnek. Hocanın sıkıntısı bu olacaktır. Kulüpler 10 yabancı tercih ediyor. Bu da 4 oyuncunun dışarıda kalması demek. Bunun yanında Fenerbahçe kadro yapılanması içerisinde en çok eksiği hissedilen mevki sol bek. Ersun Hoca'nın takımlarında beklerin oyuna girme özelliği düşünülürse sol taraf daha vasat kalacak.

YENİLER NE YAPAR?

EMENIKE: Fenerbahçe'ye çok şeyler katacaktır. Güçlü fiziği ile hareketliği ile Fenerbahçe'nin topu ileride tutmasını sağlayıp rakip defansı çok ciddi bir şekilde yıpratacaktır. Alper ile birlikte en önemli transfer bana göre Emenike.
HOLMEN: Futbolculuk özellikleri olarak Fenerbahçe'ye katkı sağlayabilecek bir oyuncu. Gol yollarında etkili olacak çok hareketli bir isim. Ancak 6-0-4 sistemi nedeniyle oyuncunun da Fenerbahçe'yi tercih etmesi büyük bir hata.
ALVES: Hem tecrübesiyle hem de fiziksel özellikleri ile çok önemli bir oyuncu. Agresif ve top kullanan bir oyuncu. Ondan katkı alırken diğer taraftarlarda sorunlar oluşacak. Çok gerekli miydi, iyi düşünmek lazım.
KADLEC: Bana göre sıradan bir oyuncu. Görev adamı. Fenerbahçe'nin sol tarafında ve stoperde oynayabilecek bir oyuncu. Artı bir şey katacak ve Gökhan gibi etkili olması beklenemez. Stoperde de Egemen'den bir artısı yok.
ALPER: Maliyeti çok yüksek olmuş olsa da Türk futbolunun geleceğinde çok önemli bir isim. Futbolunu geliştirmesi lazım. Fenerbahçe orta alanında bir dinamizm katacak. Fenerbahçe adına önemli bir transfer.

GÖKHAN DÖNÜNCE İŞLER DÜZELİR

Camia büyük, taraftar desteği çok büyük. Emenike'nin gelmesi, Sow gibi bir yıldızın olması, Kuyt'ın, Cristian'ın olması iyi motive olmuş ve daha fazla şeyler talep edilen bir Meireles gibi oyuncular Fenerbahçe'ye çok büyük katkı sağlarlar. En büyük eksiklik Gökhan'ın sakatlığı. Onun geri dönmesiyle birlikte hücum organizasyonları çok daha zengin olacak.

EN GÜÇLÜ YER KALE

Türkiye'de kale için en iyi planlamayı yapan Fenerbahçe. Volkan ne kadar iyi bir kaleciyse arkasından çok iyi bir kaleci geliyor. Mert'in tek handikabı, sürekli yedekte oturuyor olması.
Fenerbahçe'nin elinde var olan stoperlere bakınca zenginlik olduğu görünüyor. Esas sorun sağ ve sol beklerde. Gökhan iyi olunca sarı lacivertliler çok etkili bir sağbeke sahip. Sol kanatta ise Hasan Ali ve Kadlec ortalama oyuncular. Hücumda çok katkı sağlamaları beklenemez. Gökhan oynadığı müddetçe çok fazla sorun olmaz.

YANAL'IN TERCİHİ ÖNEMLİ

Orta sahada çok sayıda oyuncu var. Tek ön libero mu yoksa iki ön libero mu oynayacak bu önemli. İki ön libero oynayınca işin rengi değişiyor. Burada tek ya da çift ön libero oynanaması önemli değil oyuncu tercihleri önemli bu konuda çok dikkatli olunması gerekli. Fenerbahçe'nin forvetleri ise çok kaliteli. Asıl sorun 3'lü orta alan oynamak. Hocanın en büyük sorunlarından bir tanesi bu olacak. Yerli bir santraforun olmaması sorunu biraz daha büyütüyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!