comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

'İngiltere ile Türkiye arasında kalite farkı yok'

15 Ağustos 2013, Perşembe 18:18

Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Raul Meireles, FBTV'nin sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Raul Meireles, yeni sezon öncesinde hem Süper Lig', hem yeni transferler hem de Şampiyonlar Ligi'ndeki gelecekleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

FBTV'ye konuşan Portekizli Raul Meireles, Türk futbolu ile İngiltere futbolu arasında her hangi bir kalite farkı olmadığını ancak tek farkın mantalite olduğunu söyledi.

İşte o röportaj:

"Salzburg gibi güçlü bir takımı eledik"

"Salzburg zorlu bir rakipti ve biz böyle bir rakibe karşı oynadık. Salzburg bizim maçlara çıkarken hem formda olarak çıktı, hem de takım olarak birbirini uzun yıllardır tanıyan oyuncular bir arada. Maçların zor geçeceğini biliyorduk, nitekim de öyle oldu. İlk maçta çok zorlandık ve son dakikada beraberliği yakaladık ve bu bizi çok mutlu etti. Ardından bu maçın rövanşında Kadıköy'de rakibimizle karşılaştık ve özellikle ilk yarısında çok iyi işler yaptık. Benim o maçta attığım gol, kariyerim açısından da attığım en güzel goldü diyebilirim. Fenerbahçe forması ile böyle bir güzel gole imza attığım için de ayrıca mutluyum diyebilirim" dedi.

"Evimizde oynayacağımız ilk maçta avantajlı bir skor almak istiyoruz"

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi Play-Off turundaki rakibi İngiliz temsilcisi Arsenal'i de değerlendiren Portekizli yıldız, "Aslında çok fazla bir şey söylemeye gerek yok. Arsenal, dünyanın en iyi takımlarından biri. Burada önemli olan bizim nasıl bir oyun ortaya koymamız gerektiğidir. Önemli olan şu an için, kendi sahamızda oynayacağımız ilk maçta avantajlı bir skor almak ve ardından bunun devamını getirmek. İlk maçı avantaj olarak görmemiz gerekiyor. İlk maçlar genelde turu belirleyen maçlar oluyor. İlk maçta kendi sahamızda ve seyircimiz önünde avantajlı skor alırsak, rövanş maçı için işimiz daha kolay olabilir" ifadelerini kullandı.

"Hata yapmadan oynanacak oyun turu getirecektir"

Arsenal karşısında hata yapmadan oynanacak oyun sonunda kazanacaklarını belirten Meireles, "Arsenal gibi bir takım karşısında yapabileceğiniz en ufak bir hata, turu kaybetmenize mal olabilir. Bu nedenle çok dikkatli olmamız gerekiyor. Çok iyi bir şekilde konsantre olmamız gerekiyor. Biz de iyi bir takımız. Kaliteli ve tempolu oyunculara sahibiz. Bütün takım arkadaşlarım da bu maç için hazırlar. Tabii Arsenal maçından önce Ligin ilk haftasında Konyaspor ile oynayacağımız bir karşılaşma var, o maça da en iyi şekilde konsantre olarak, sahadan galip ayrılmak istiyoruz. Ardından da Arsenal maçını düşüneceğiz. Sahada dikkatli bir oyun sergilersek bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

"Sezon öncesi kampında takımla olmak çok önemli"

"Sezon öncesi hazırlık kampının bir futbolcu için çok önemli olduğuna da dikkat çeken başarılı oyuncu, "Geçen sene geldiğimde lig başlamıştı ve geldikten 3 gün sonra da ilk resmi maçımı oynamıştım. Bu nedenle bir takımda sezon öncesi hazırlık kampı geçirmek ile sezon ortasında gelmek çok farklıdır. Bu sene takımla birlikte sezon öncesi kampıyla başlayarak devamla bir arada oldum. Bunun da getirmiş olduğu pozitif bir hava var" şeklinde konuştu.

"Türkiye ve İngiltere arasında kalite anlamında fark yok"

Türkiye'deki futbol anlayışını da değerlendiren Raul Meireles, "Aslında bakıldığında en önemli fark ülkeler arasındaki mantalite farkı. Taktiksel bir futbol anlayışı söz konusu. Bir futbolcu geldiğinde bu taktiksel oyun anlayışından uzaklaşabiliyor, alışma süreci göz önüne alındığında. Kalite bakımından değerlendirecek olursak: Türkiye ile İngiltere arasında hiçbir kalite farkı yok, aynı kaliteye sahip iki ülke. Önemli olan mantalite farkı olabilir. Türkiye, büyük bir ülke ve sportif anlamda da üst sıralarda yer alan bir ülke" dedi.

"Türkiye'yi daha iyi yerlere nasıl çıkarırız bunun için çalışmalıyız"

Türkiye'nin futbol anlamında çok önemli bir ülke olduğuna da değinen Meireles, saha içindeki rekabetin saha dışına çıkmaması gerektiğine de değinerek, "Türkiye'de ciddi anlamda bir futbol ve futbolcu kalitesi var. Çok sayıda genç oyuncu var ve hepsi de hem kaliteli hem de futbol oynamak için istekliler. Bizim sadece bir golle Avrupa Kupası'nın kapısından dönmüş olmamız, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynaması, bence Türk futbolu adına çok önemli başarılar. Benim şahsi düşüncem, kendi içimizdeki rekabette biraz olsun sıyrılıp, Türkiye için çalışırsak, ülke futbolu için çalışırsak Türkiye daha iyi yerlerde olabilir. Tabii bu rekabet saha içindeki değil, saha dışındaki. Kazanmak için saha içinde tabiî ki de mücadele edeceğiz. Ancak saha dışındaki rekabet bitmeli. En azından birlik olup, ülke sporu için mücadele etmeliyiz. Örnek vermek gerekirse, bu CAS süreci Liverpool'un başına gelmiş olsa, Evertoon; Liverpool'a destek olacak ilk takım olacaktır. Bunun nedeni de İngiltere'nin çıkarlarının söz konusu olmasıdır" ifadelerini kullandı.

"Daha iyi bir sezon geçirmek için mücadele edeceğiz"

Yeni sezonda nasıl bir Fenerbahçe olacağının da cevabını veren Portekizli oyuncu, "Geçen sene ile bu sene arasındaki en önemli fark, hoca değişikliğinin olması ve buna bağlı olarak da yeni düşünce, yeni antrenman programı söz konusu. Yine aramıza katılan arkadaşlarımız var ve hepsi kaliteli isimler. Zaman içinde daha iyi bir Fenerbahçe görmek için mücadele edeceğiz. Daha iyi olmak için gerekli olanaklarımız var ve biz de bu olanaklarımızı kullanacağız" dedi.

"Bruno Alves çok kaliteli bir oyuncu"

Yeni transferlerden vatandaşı Bruno Alves'i çok profesyonel bir oyuncu olduğuna vurgu yapan Meireles, "Alves, benim hayatımda tanıdığım en profesyonel oyunculardan biri. Hiçbir zaman çalışmayı bırakmaz. Bu çalışkanlığını da zaman içinde hem camia hem de taraftar görecektir. Bunun dışında kişilik olarak da harika bir insan. Fenerbahçe'ye geleceğini ilk duyduğumda çok sevinmiştim. Kendisiyle Portekiz U21 Milli Takımından bu yana tanışıyoruz. Çok iyi bir arkadaş ve onun burada olması mutluluk verici" açıklamasında bulundu.

"Almanların kuvvet ve tekniği birleştirmeleri başarıyı getirdi"

Son dönemlerde Almanların ortaya çıkardığı tempolu futbol anlayışını da değerlendiren tecrübeli oyuncu, "Barcelona'nın oynadığı futbol benim büyük bir beğeniyle izlediğim oyun modeliydi. Ancak futbol her yıl bir değişim içinde ve her yıl bir takım yeni oyun anlayışı ortaya çıkıyor. Alman futbolu ise her zaman iyiydi ama belki biraz geri planda kaldı. Ancak son dönemde kuvvet ve tekniği birleştirmeleri Alman futbolunu farklı bir noktaya getirdi. Geçtiğimiz sene Şampiyonlar Ligi finalinde iki Alman takımı karşı karşıya geldi. Bu belli başlı tabuları yıktı diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Porto'dayken oynadığım dostluk maçında şans yanımdaydı"

Bir futbolcu için şans faktörünün önemine değinen Raul Meireles, "Futbolcuların özel anlara ihtiyaçları vardır. Tabii bir Messi ya da Cristiano Ronaldo değilseniz. Çünkü onlar şansla doğuyorlar. Ama normal bir futbolcu için gelen şansı değerlendirmek çok önemlidir. Aslında benim için de şans faktörü Porto'da devreye girdi. Orada oynarken bir sakatlık geçirmiştim ve yarım sezon boyunca oynayamadım. İyi olduktan sonra bir dostluk maçında forma giydim ve iki gol atıp, bir de asist yaptım. Bu bana bir sonraki maç için kadro yolunu açtı. Aslında benim için şans o dostluk maçı diyebilirim" dedi.

"Fenerbahçe gibi büyük bir ailede olmak mutluluk verici"

Fenerbahçe'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu yineleyen Portekizli yıldız, "Burada olduğum için çok mutluyum. Buraya gelmeden önce hiç tanımadığım ve bilmediğim bir yerde olmak beni düşündürüyordu ama buraya geldikten sonra her şey çok farklı oldu. Fenerbahçe'nin harika bir takım olduğunu biliyordum ve bu ailenin parçası olmak beni mutlu ediyor. Dünyanın en büyük taraftar kitlesine sahip bir takımdayım. Harika günler geçiriyorum" açıklamasında bulundu.

"Kupa kazanmanın vermiş olduğu mutlulukla Türkçe bir şarkı söylemiştim"

Son olarak geçen sezon kazanılan Ziraat Türkiye Kupası'nın ardından takım otobüsünde söylediği Türkçe şarkıyla hafızalarda kazınmasını değerlendiren Raul Meireles, "Aslında o anlar futbolun verdiği güzelliklerden sadece biri. Maç kazandığınız ve başarı elde ettiğiniz zaman mutlu oluyorsunuz. Bunun da bir şekilde dışa vurumu oluyor. Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandık ve ben de bir şarkı söyledim takım otobüsünde. Bu kupa kazanmanın vermiş olduğu mutluluktu. Saha içinde pek fazla gülmem, çünkü futbol oynamam gerekli diye düşünüyorum ama saha dışında eğlenceli biriyimdir" diyerek sözlerini noktaladı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!