comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'nin CAS'ta büyük kozu!

15 Ağustos 2013, Perşembe 06:02

Sarı lacivertlilerin hukukçuları, talimatnamedeki 70 ve 136. maddeleri, ‘Bir kulüp ikinci kez ceza alamaz' şeklinde yorumlayacak. UEFA'ya açılan CAS davasında bu detaydan yola çıkılacak.

UEFA, Fenerbahçe'nin CAS'ta açtığı davaya karşılık CAS'a delil listesini verdi. Liste, sarı lacivertlilerin hukukçuları tarafından dikkatli bir şekilde inceleniyor ve Türkçe'ye çevriliyor. Fenerbahçe, UEFA'nın verdiği delil listesine karşılık önemli bir stratejiye hazırlanıyor.

FIFA Disiplin Talimatı'nın 70 ve 136. maddelerinde yer alan ‘worldwide effect' sarı lacivertlilerin CAS'taki en büyük kozu olacak. Fenerbahçe hukukçuları, bu maddelerden yola çıkıp, “Bir kulüp iki kez cezalandırılamaz” tezini ortaya atacak.

Yani geçmişte UEFA'nın, Türkiye Futbol Federasyo-nu'na gönderdiği yazılarda Fenerbahçe'nin cezalandırılmasını istemesi ve ardından da federasyonun sarı lacivertlileri şampiyonlar ligi'ne göndermemesi savunmada önemli bir koz haline gelmiş olacak.

YAZIŞMALARI DA SUNACAKLAR

İkinci kez ceza verilmesi için açılan soruşturmaya itiraz edecek olan Fenerbahçe hukukçuları, CAS'tan cezanın tamamen kaldırılmasını isteyecek. Bu maddeye göre, savunmalarını yapacak olan sarı lacivertlilerde hukukçular, biraraya gelerek savunmanın son şeklini verecek.

2011 Temmuz ve Ağustos aylarında, UEFA ile TFF arasındaki yazışmaları elinde bulunduran Fenerbahçe Kulübü, CAS'a delil olarak bu yazışmaları da sunacak. Bu yazışmalarda, UEFA'nın Fenerbahçe'yi Avrupa'ya göndermeme isteğini TFF'ye resmen ilettiği ispatlanacak. Sarı lacivertliler bu belgeleri, de yapacakları savunma ile birlikte CAS'a iletecek.

YÖNETİCİLER KENDİNİ SAVUNACAK

UEFA delil listesinde Fenerbahçe tüzel bir kişilik olduğu için, şahıslara yönelik suçlamalar iletildi. Bu nedenle başta Aziz Yıldırım olmak üzere, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve sarı lacivertli yöneticiler 21 Ağustos'ta CAS'a yapılan savunmaya katılacak.

İdareciler, yapılan suçlamalara bizzat yanıt verecek. Söz konusu suçlamalar, Fenerbahçe Kulübü'ne değil, şahıslara yönelik olarak yapıldığı için kulübün gerçekleştireceği genel savunmanın yanı sıra kişilerin savunmasına da büyük bir dikkatle hazırlanılıyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!