comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin yeni başkanı kim olsun?

04 Temmuz 2013, Perşembe 11:49

"Fenerbahçe'nin yeni başkanı kim olsun" başlığı altında düzenlenen ve 4 ismin yer aldığı anket sonuçlandı..

Fenerbahçe\'de önümüzdeki dönemde yapılması muhtemel seçim öncesi spor3.com, \"Fenerbahçe\'nin yeni başkanı kim olsun?\" anketi gerçekleştirdi.

4 potansiyel aday isminin yer aldığı ankette, başkanlığa adaylığını resmen açıklayan tek isim Sadettin Saran. Eski Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile Ali Koç ve Nihat Özdemir de aday olabileceği düşüncesiyle ankette yer aldı.
Anketin sonucu şu şekilde oluştu;

Kullanılan Oy Sayısı: 12.418
Ali Koç...........................................% 42,9
Sadettin Saran..............................% 37,1
Mehmet Ali Aydınlar.....................% 16.7
Nihat Özdemir.............................%3,3

Tablonun analizinin de yer aldığı sonuç haberinde ise şu ifadelere yer verildi.

Aziz Yıldırım'ın vesayeti altında olacak, yaşlı bir adayın, yani % 3,3 oy alan Nihat Özdemir'in seçilme şansı, sıfır. Kendini yıllardır Fenerbahçe Başkanlığına hazırlayan Mehmet Ali Aydınlar % 16,7 oy desteği ile ciddi bir güce sahip. Ancak, 3 Temmuz krizinde Futbol Federasyonu Başkanıyken aldığı Fenerbahçe aleyhine olan kaçınılmaz kararlar Fenerbahçe taraftarlarını çok kızdırdığı için, kongrede işi oldukça zor.

% 42,9 oy ile anketin açık ara birincisi olan Ali Koç, eğer aday olursa, seçimi % 99 kazanacak gibi. Fenerbahçe taraftarının çok sevdiği Ali Koç'un adaylık kararı ise aile engeline takılabilir. Gezi olaylarından sonra hükümetin hedef tahtasına koyduğu Koç Ailesi, bir de Ali Koç'un Fenerbahçe Başkanı olup, diğer takımların fanatik taraftarlarının hedefi olmak istemeyerek, Ali Koç'a “Aday olma“ baskısı yapabilir.

Bu durumda, kongrede en şanslı aday Sadettin Saran olabilir. Ankette % 37 oy alan Sadettin Saran, Aziz Yıldırım tarafından sudan gerekçelerle kulüpten ihraç edildiği için, bu mağduriyeti de kendi hanesine artı puan olarak yansıyabilir..

Yani özetle anketin bize gösterdiği, aday olursa Ali Koç çok büyük bir olasılıkla seçimi kazanır. Ancak Ali Koçaday olmazsa, en şanslı aday Sadettin Saran.

Ancak anketin gösterdiği en net ve tartışılmaz sonuç şu ki, Fenerbahçe\'nin yeni Başkanı, Aziz Yıldırım'ın vesayeti altında olmayan genç ve başarılı bir işadamı olacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!