comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Bağış'tan Aziz Yıldırım'a: 'Sapla samanı...'

01 Temmuz 2013, Pazartesi 16:52

AB Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, Aziz Yıldırım'ın son basın toplantısı ile ilgilli 'Sapla samanı birbirine karıştırıyor' dedi.

AB Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, Fenerbahçe Futbol A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım'ın "Egemen Bağış'ın sözleri düşündürücü" açıklamasıyla ilgili olarak, "Sayın Yıldırım son günlerde herhalde yaşadığı stresin etkisi altında sapla samanı birbirine karıştırmış" dedi.

Hırvatistan'ın Avrupa Birliği'ne katılım kutlama programına katılan ve bir takım temaslarda bulanan AB Bakanı ve Başmükazereci Egemen Bağış yurda döndü. Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla Zagrep'ten İstanbul'a gelen Bağış Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"BU SÖZLERİN ŞİKE İTHAMIYLA ALAKASI YOK"

Basın mensuplarının Fenerbahçe Futbol A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım'ın kendisine yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Bakan Egemen Bağış, "Sayın Yıldırım, son günlerde herhalde yaşadığı stresin etkisi altında sapla samanı birbirine karıştırmış. Ben Aziz Yıldırım'ı severim, onun kontenjanından Fenerbahçe kongre üyesi olmuş kişiyim. Ama Aziz Yıldırım'ın bu açıklamasında benim adımı bizzat kullanmış olması çok düşündürücü ve manidardır."

"Bir televizyon programında Gezi Parkı olayları ile ilgili bir soru sorulurken, programın yapımcısının 'Mehmet Ali Aydınlar'ın federasyon başkanlığında olduğu gibi siz de Gezi Parkı olaylarına hazırlıksız mı yakalandınız' diye bir sorusu oldu. Ben de 'En azından Aydınlar'ın neye girdiğini biliyordu' dedim. Orada kasttettiğim futbol sektörümüzün çok kargaşalı, çok tartışmalı ve kendi içinde çileli bir sektör olduğuna atıftı. Bunun hiçbir şekilde ne Fenerbahçe'nin ne de başka bir takımın şike ithamlarıyla alakası yoktu. Ama Aziz Yıldırım bu sözlerimi sanki kendisine ve Fenerbahçe'ye karşı bir söylemmiş gibi göstermeye çalıştı. Ben de bir Fenerbahçeliyim, ama bu yaklaşıma üzüldüm. Artık herkesin bu konularda kendi mesuliyetinin bilinci içerisinde hareket etmesi gerektiğine inanıyorum. Hiçbirimizin şahsi çıkarları ülkemizin çıkarlarının önünde gelmemelidir" diye konuştu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!