comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe için TARİHİ 4 ay...

01 Temmuz 2013, Pazartesi 12:49

Fenerbahçe'de yaşanan son gelişmelerden sonra kulübün kaderini belirleyecek dört aylık bir süreçte zaman ilerliyor.

Fenerbahçe'de UEFA'dan gelen ceza sonrası sıcak gündem devam ederken kulübü yorucu bir maraton bekliyor.

11 Temmuz'da UEFA Tahkim Kurulu'na sözlü savunma yapacak olan Fenerbahçe SK için kritik karar ise 15 Temmuz'da verilecek.

Karara göre davayı İsviçre Mahkemeleri'ne ve CAS'a taşımayı planlayan yöneticiler için bu süreçin ardından kongre gündeme gelecek.

F.Bahçe Futbol A.Ş yönetim kurulu başkanı Aziz Yıldırım, CAS süreci öncesinde kulübü genel kurula götürmeyi planlarken bir dava Yıldırım'ı durduruyor. 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin geçtiğimi gün aldığı karara göre Aziz Yıldırım ile birlikte yöneticiler Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu kongrede aday olamayacak. Mahkeme kararının temyizde iptal edilmemesi durumunda ise F.Bahçe SK zorunlu olarak bir ay içinde kongre yapmak zorunda kalacak. Bu karar için kulüp avukatları temyize giderken sürecin 1-2 ayı alabileceği ifade edildi.

CAS sürecinin ortalama 6 ay sürmesi beklenirken, İsviçre Mahkemeleri için dava süresinin ise en az 1.5 sene olması tahmin ediliyor. CAS'ın açılan davadan kısa bir süre sonra tedbir kararı koyarak kulübü Devler Ligi'ne göndermesi de olasılıklar içinde yer alıyor.

Bu maratonda Fenerbahçe SK için en kritik karar ise Yargıtay'da yer alan şike dosyası. Mahkemenin verdiği kararlar için Yargıtay'ın Eylül-Ekim-Kasım ayına doğru karar vermesi bekleniyor.

11 Temmuz: Tahkim Savunması
15 Temmuz: Tahkim Kararı
Temmuz 2013: Asliye Mahkemesi temyiz sonucu
Temmuz 2013: CAS Davası (Tahkim ret verirse)
Ağustos 2013: Fenerbahçe SK seçimli genel kurulu
Ağustos 2013: CAS'ın tedbir koyması veya davayı kabul etmesi
Eylül-Ekim-Kasım 2013: Yargıtay tarafından olası karar zamanı
Eylül 2013: Fenerbahçe SK Genel Kurulu


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!