comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Daum'dan F.Bahçe'ye 'büyük' mesaj

30 Haziran 2013, Pazar 09:30

Fenerbahçe'de 2 kez şampiyonluk kazanan, 2 kez de şampiyonluğu son haftada kaybeden teknik direktör Christoph Daum, yaşanan UEFA süreci sonrası sarı lacivertli kulübün yıkılmayacağını savundu.

Christoph Daum "TFF, futbolu temize çıkarmak için bir an önce devreye girmeli" dedi. Avrupa'dan menedilen eski takımı için ise "Fenerbahçe'nin ismi o kadar büyük ki yıkılmaz, toparlanır" ifadesini kullandı

Avrupa'dan men cezası alan Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta uzun yıllar görev yapan Christoph Daum, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) şike sürecinde yeterince etkin olamadığına vurgu yaptı. TFF'nin özerk yapıda olduğunu hatırlatan Daum "Türk futbolu için çok büyük sorumluluklar taşıyorlar.

TFF Türk futbolunun geleceğine yön vermek için derhal masaya oturmalı. İyi bir gelecek için temiz ve net kararlar vermek gerekiyor. TFF bunları yaparak nek kararlar vermeli, böylece şike, yasadışı bahis gibi Türkiye'nin itibarına gölge düşürecek şeylerin konuşulmasını bir an önce sonlandırmalı. Almanya'da da Bundesliga'da geçmişte şike patlak vermişti. Fakat Federasyon gerekli yerlere gereken cezayı derhal verdi ve konu uluslararası mercilere taşınmadan kapandı" diye konuştu.

57 KİŞİ ANINDAN MEN EDİLMİŞTİ

Bundesliga'da 1970-71 sezonunda küme düşmeme mücadelesi veren Rot Weiss Oberhausen ve Arminia Bilelefeld takımlarının rakipleriyle oynadığı maçları manipüle ederek ligde kaldıkları tespit edilmişti.

Almanya Futbol Federasyonu iki kulübü de bölgesel lige düşürmüş, şikeye karışan Arminia Bielefeld, Eintracht Braunschweig, Stuttgart, Hertha Berlin, Duisburg, Kickers Offenbach, Rot Weiss Oberhausen'dan toplamda 49 futbolcu, 2 teknik direktör, 6 yönetici futboldan men cezası ve para cezaları almıştı. BU olaydan sonra Bundesliga 2'de manipüle olayları yaşansa da ülkenin en büyük futbol liginde benzer bir olay tespit edilmedi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!