comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Yıldırım'dan 'Yılmak yok, yola devam!'

27 Haziran 2013, Perşembe 11:03

Aziz Yıldırım, UEFA'nın men kararını özel işleri nedeniyle gittiği Kazakistan'da öğrendi. Küplere binen Yıldırım, "Sonuna kadar savaşacağım, beni asla yıldıramazlar" dedi. F.Bahçe transferde de geri adım atmayacak... Cardozo transferi için son ana kadar uğraşacak...

Fenerbahçe'ye UEFA Disiplin Kurulu tarafından 2+1 yıl 'Avrupa Kupaları'na katılım yasağı' getirmesi Başkan Aziz Yıldırım'ı çileden çıkardı. Disiplin Kurulu'nun bu kararını özel işleri için gittiği Kazakistan'da öğrenen Yıldırım, kararın Türkçe tercümesinin kendisine gönderilmesini istedi.

Karara çok sinirlenen Yıldırım, raporda bulunan çelişkiler ve UEFA'nın Türkiye'de Yargıtay kararını beklemeden karar vermesi üzerine UEFA Disiplin Kurulu Başkanı Thomas Partl, üyeler Jacques Antenen ve Sandor Berzi ile iddia makamı olarak duruşmada yer alan Miquel Palacios'u usulsüz ceza verme talebiyle mahkemeye verme kararı aldı.

Yıldırım'ın, "Son nokta neresiyse oraya kadar gideceğim. Kimse bizi yıldıramaz, Fenerbahçe'nin haklarını yedirmem" dediği ifade edildi.

SENEYE DE AVRUPA HAKKI ELDE EDİLECEK

UEFA'nın verdiği cezanın süreyle kısıtlı olmamasını, kazanılacak katılım hakkını kısıtlayıcı olmasını göz önüne alan Sarı-Lacivertli yönetim, cezanın kesinleşmesi halinde en kısa sürede tamamlanması için gelecek sezon Avrupa kupalarına katılım hakkı elde edecek bir takım kuracak. Bu amaçla planlardan geri adım atılmayacak. En iyi teklifin verildiği Benficalı Oscar Cardozo için şartlar sonuna kadar zorlanacak.

TRANSFERLER İÇİN KONTENJANDA YER AÇILACAK

Sarı-Lacivertliler, yabancı transferinden geri durmama kararı aldı. Bütün planlar, ceza alınmamışçasına aynen uygulamaya konulacak. Bu bağlamda zaten takımdan gönderilmesi planlanan Krasic, Stoch, Cristian ve Yobo ile yollar ayrılacak. Böylece yabancı kontenjanı için yer açılıp yeni transferler yapılacak. Sarı-Lacivertliler, böylece cezanın kesinleşmesi halinde en kısa sürede bitirerek yine Avrupa'da olacak.

BU İŞ BÖYLE BİTMEZ

Başkan Yıldırım'ın yakın çevresine, "Fenerbahçe'nin haklarını korumak için elimden ne geliyorsa yapacağım, bu iş böyle bitmez" dediği öğrenildi.

UEFA, şahısların cezalarını açıklamazken, söz konusu isimlere verilecek cezanın açıklanması için Tahkim'in kararının beklendiği öğrenildi. UEFA'nın, takımlar ile ilgili kararı önce açıklayarak akvimin aksamasını önlemeyi istediği belirtildi. Şahısların cezasının sonraya kalması kafa karıştırdı.

ÜYELERİN HEPSİ CEZA İÇİN OY VERDİ...

UEFA Disiplin Komitesi'ni oluşturan toplam 9 üyenin de, "Fenerbahçe ceza alsın" yönünde ortak görüş belirtttiği öğrenildi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!