comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

UEFA: "İllegal delil sorunumuz değil"

27 Haziran 2013, Perşembe 09:42

UEFA Disiplin Kurulu, kararında, F.Bahçe'nin, delillerin illegal yolla elde edildiği savunmasına karşılık, "Öyle olsa bile bu, bizim belgelere itimat etmemize engel olmaz. F.Bahçe müfettiş raporunun büyük kısmına da karşı çıkmadı" denildi.

F.Bahçe'ye gönderilen karar metninde 20 Haziran'da sarı lacivertlilerin kendilerini nasıl savunduklarına da yer veriliyor. Disiplin kurulu, Fenerbahçe'nin kendisini şu ifadelerle savunduğunu belirtiyor:

UEFA'nın yerel konularla ilgili herhangi bir ceza yürürlüğe koyma yetkisi yoktur. Komiteniz, 3. kişilerin elde ettiği bilgilere körü körüne itimat ederse, haklarımız ihlal edilmiş olur. Disiplin müfettişinin raporu, Ağır Ceza Mahkemesi'ne dayandırılmıştır. Bu sebeple Yüksek Mahkeme'nin nihai kararı beklenmelidir. Bir davalı aynı suçtan dolayı iki kez yargılanamaz.”

Karar metninde, daha sonra, “F.Bahçe'nin müfettiş raporunun büyük kısmına değil, bilgilerin yasal olmayan yollardan elde edilmesine şiddetle karşı çıkıldığı görülmüştür” deniyor. Buna karşın UEFA'nın F.Bahçe'nin bu iddiasına katılmadığı belirtilirken, şu ifadeler kullanılıyor:

‘BİZ BU DELİLLERİ KULLANIRIZ. SORUMLULUK TÜRK YETKİLİLERİNDİR'

“Bu kanıtların illegal yolla elde edildiğine dair davalı bizi ikna edememiştir. Öte yandan diyelim ki bu bilgiler yasal olmayan yollarla elde edilmiş olsun, bu bizim bu belgelere itimat etmemize engel olmaz. Zira bu soruşturmada davalı tarafımızdan hiçbir şekilde kandırılmamıştır. Ve UEFA hiçbir illegal işe bulaşmamıştır. Eğer bu belgeler illegal yollarla toplanmışsa da bu Türk yetkililerin sorumluluğundadır ve bizim bunları disiplin sürecinde kullanmamıza engel değildir.”


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!