comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

UEFA bunlara rağmen ceza verdi!

27 Haziran 2013, Perşembe 09:41

İspanyol müfettişin yeni marifetleri ortaya çıktı. Disiplin Kurulu'nda F.Bahçe'nin Sivasspor, Eskişehir ve Kasımpaşa maçlarıyla ilgili hukuk skandalları yaşandı.

 F.Bahçe'nin Avrupa'dan men edilmesine yol açan Müfettiş Miguel Lietard Fernandez-Palacios'un 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararlarını kopyalayıp yapıştırırken bile hatalar yaptığı ortaya çıktı.

F.Bahçe, şampiyon olduğu 2010-11 sezonunda UEFA'ya “Nisan 2007'den itibaren direkt ya da dolaylı olarak maç sonuçlarını etkileme faaliyetleri içinde yer almadık” yazan temiz kağıdını 8 Mayıs 2011'deki Karabük maçından sonra gönderdi. Ancak F.Bahçe'nin şampiyonluğunun kesinleştiği Sivas maçı 22 Mayıs'ta oynandı. 
BUNA rağmen UEFA Disiplin Kurulu, “Yalan beyan” dosyasının içine tarih olarak taahhütte bulunulmayan Sivas maçını da ekledi.

KASIMPAŞA ŞAŞKINLIĞI

rapordaki diğer çelişki ise F.Bahçe'nin suçlanmadığı maçlarla ilgili oldu. Sarı-Lacivertli takımın itham edildiği Eskişehir maçı rapora girmezken, aklandığı Kasımpaşa maçı Palacios'un raporunda yer aldı. Disiplin Kurulu da buna rağmen men kararı verdi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!