comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

UEFA'nın cezasında ilginç detay!..

26 Haziran 2013, Çarşamba 14:17

Fenerbahçe'de UEFA tarafından verilen cezanın süre değil, katılım hakkı olduğu ortaya çıktı.

Fenerbahçe'de UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği men cezası gündeme bomba gibi düşerken ilginç detaylar ortaya çıkmaya başladı.

2+1 olarak telaffuz edilen cezada yaptırımın kulübün resmi sitesinde de açıklandığının aksine "Önümüzdeki üç yıl süre ile Avrupa Kupaları'ndan men" şeklinde değil cezanın "Avrupa Kupaları'na katılımına hak kazanılan üç sezondan men" şeklinde olduğu ortaya çıktı.

Birçok medya kuruluşunda önümüzdeki üç yıl süreyle UEFA mücadelelerinden men edildiği şeklinde duyurulurken bunun ancak sarı-lacivertli takımın katılım hakkı elde etmesi durumunda işleyeceği belirtildi. Fenerbahçe SK'dan yapılan resmi açıklamada "Önümüzdeki üç sezon" ifadesi yer alırken bunun geçerli olmadığı ifade edildi.

F.BAHÇE GELECEK YIL UEFA VİZESİ ALAMAZSA NE OLACAK?

Fenerbahçe'nin itiraz Tahkim Kurulu'ndan ret cevabı alır ve ceza kesinleşirse F.Bahçe'nin gelecek yıl ligi hangi konumda bitireceği bu kararda etkili olacak.

F.Bahçe'nin ligi ilk dörtte bitirememesi ve Türkiye Kupası kontenjanından herhangi bir UEFA bileti alamaması durumunda bu cezanın bir yılı geçmeyecek ve katılım hakkı açıklanan sürede tamamlanana kadar sürecek.

Haber: Esat DERGİ


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!