comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Belgin: 'Alper Potuk yalan söylüyor'

29 Mayıs 2013, Çarşamba 10:50

Türk sporunun usta kalemilerinden Kemal Belgin, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türk sporunun usta kalemlerinden Kemal Belgin, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un gündemiyle ilgili Sporx.com'a değerlendirmelerde bulundu.

Belgin, Alper Potuk'un Fenerbahçe'ye transferiyle ilgili ilginç ifadeler kullanrken Ünal Aysal'ın Fenerbahçe hakkında söylediği sözlerin kayıtdışı olabileceğini ifade etti.

İşte Belgin'in değerlendirmeleri:
Ünal Aysal, Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım'ın ceza alacağını söyledi. Bu konu hakkındaki görüşleriniz nedir?

- "Gördüğüm kadarıyla Ünal Aysal bunu Anadolu'nun uzak köşesinde bir sohbette konuşuyor. Hatta söylenenlere karşısında da Mustafa Sarıgül varmış. Ekranda gözükmüyor. Yani sohbet esnasında böyle bir konu açlışmış. Belli ki Fenerbahçe'yle ilgili. Belki orada Anadolu'daki meraklılar sordular. O da böyle bir şeyin olabileceğini öne sürmüş. Şimdi burada önemli bir konu var. Bu görüntüyü çeken kamera haberli olarak çekiyorsa, Ünal Aysal ayıp etmiş ve yanlış yapmış, bir Galatasaray başkanına yakışmamıştır. Yok eğer tam tersiyse yani, Ünal Aysal'ın haberi yokken ve dostlarıyla sohbet ederken sorulan soruya böyle bir cevap verdiyse, gizli şekilde çekim yapıldıysa, yayını yapan kanal için ayıptır ve terbiyesizliktir. Kesin ne olduğunu bilmiyoruz. Ben görüntülere göre konuşuyorum. Ünal Aysal, bu sözleri sarfederken, hiçbir şekilde kameraya bakmıyor. Kameranın sağında birisi var. Mustafa Sarıgül diyorlar. Ona birşeyler anlatıyor. Sonra bir aralık kameranın solundaki birine dönüyor ve hiç bir şekilde kamerayla göz göze gelmiyor. Bu bana korsan bir çekim, habersiz bir çekim yapılmış imajını verdi. Ama dediğim gibi kesinm bir şey söyleyemiyorum."

"ALPER POTUK YALAN SÖYLÜYOR"   Alper Potuk, transferinden Fenerbahçe galip ayrıldı. Fenerbahçe için nasıl bir transfer oldu?

- "Aziz Yıldırım'a daha önceden söz verdim, ben Fenerbahçeli'yim dedi... Yalan söylüyor. Geçen sene geldi de niye imzalamadı, oraya şartı koydu. 3 Temmuz sürecinde Fenerbahçe'nin başına bir şey gelirse serbest kalırım şartını koydurmaya çalıştı ve Ali Yıldırım tarafından kapı dışarı edildi. İnsanlar doğru konuşacaklar."   - "Ben bu parayı bir de iki oyuncu verip bu transferi asla yapmazdım. O bölgede Emre, Mehmet Topal, Salih, Cristian, Mehmet Topuz, Selçuk var. Fazla mal göz çıkartma derler ama bence gereksiz bir transferdi. Bu transferin esas sebebi Alper'i Galatasaray'ın elinden almaktı."

"FENERBAHÇE'NİN SAVUNMASI 2. SINIF"   Fenerbahçe'nin hangi bölgelere transfer yapması gerekiyor?
- "Fenerbahçe, Alper'i alacağına önce bir savunmaya adam alsın. Fenerbahçe'nin savunması ikinci sınıf bir savunma. Ön tarafta 3-4 tane yetenekli oyuncu var. Orta sahasını saydık zaten, belki bu bölgede en zengin takım. Arka taraf 2. sınıf hatta bazı oyuncular 3. sınıf kalitesinde. "Biz şampiyonluğu da kaybettik, basketbolu da kaybettik ama bak Galatasaray'ın elinden oyuncu aldık" politikası ucuz bir politikadır."

"PARALARI SOKAĞA ATABİLİYORLAR"   Miroslav Stoch ve Milos Krasic gitmeli mi? Sow için CSKA Moskova teklif getirecekmiş?
- "Yazık. Bunların maliyeti 40 milyon euro. Fenerbahçe camiası içinde kimse bunları sorgulayamadığı için istedikleri gibi paraları sokağa atıyorlar. Galatasaray'daki gibi, Beşiktaş'taki gibi hatta Trabzonspor'daki gibi kimse sorgulamıyor. Ben olsam şimdi sorarım. Bu adamları tantanalarla getirdiniz şimdi yok pahasına satmaya çalışıyorsunuz. Cebinizden verin o zaman. Bağışlayın kulübe. Yazık, günah değil mi?"   "Bugünki profesyonel futbolda aldığınız bir oyuncuya, ondan yararlandıktan sonra 3 misli bonservis bedeli ödüyorlarsa ben hemens atarım. Burak'ı da hemen satarım. Ama bu söylenen rakamlar doğruysa. 5'e alıp 15'e 20'ye satıcaksam, bando-mızıkıyla yollarım."

"GERİ VİTESE MECBURİYET SAĞLAYABİLİR"   Trabzonspor'un yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun verdiği demeçler hakkında neler söylemek istersiniz?
- "Türk futbolunu federasyon ve Aziz Bey idare ediyor. Böyle bir sesin ortaya çıkmış olması bazı şeylerin belki de frenlenip, geri vitese mecburiyet sağlayabilir. Tabiki sivri demeçler ortalığı geriyor. Bu tarz demeçleri sevmiyoruz ama bugüne böyle gelindi. İbrahim Hacıosmanoğlu, kendine has tarzı olan bir kişi. Bir yerlerden bir sesin daha çıkması gerekiyordu."    - "1461'in hocası da geldi. Sanki Trabzon biraz kendi içindeki değerlerine ağırlık verip, çok az sayıda yabancıyla 1975'lerin Trabzon yapısına dönecek gibi gözüküyor. Bence de çok doğru. Türkiye şahsına münhasır ülkelerden biridir. Trabzon şehri de aynen öyledir. Trabzon'a Brezilyalı, Arjantinli getirirseniz ne oynayacakki? Ama Gürcü olarak oralardan bakın Shota, gol kralı oldu. Arçil, çok büyük oyuncuydu ama sakattı, oynayamadı. Yani, o coğrafta Türkiye'de değişik bir coğrafyadır. Bence Trabzonspor oralara yönelerek çok doğru bir hamle yapıyor. Trabzonspor'da oynayan yabancı savunma oyuncuları Mustafa Yumlu'dan daha mı iyi?"   Tolunay Kafkas'ın görevine son verilmesi sizce doğru bir karar mıydı?
- "Bir kongre olmuştur ve bir yönetim değişmiştir. Yeni bir başkan ve yeni bir yönetim gelmiştir. Kendi tasarrufunu da yapmak isteyecektir. Saygı duymak lazım."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!