comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'den gönderilecekler, gelecekler!

25 Mayıs 2013, Cumartesi 12:05

Geçtiğimiz sezonu 64 maçla kapatan Fenerbahçe, yeni sezonda rotasyona daha kaliteli isimleri ekleyerek 3 kulvarda da başarı hedefleyecek.

2012/13 sezonunu başarılı geçiren ve Avrupa'da yarı final gören Fenerbahçe, önümüzdeki sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu başarısını sürdürmek ve ligde de şampiyonluk ipini göğüslemek istiyor.

2012/13 sezonunda bir Türkiye rekoru kırarak 64 maça çıkan Fenerbahçe'de bazı isimler bu kadar yoğun maç temposuna rağmen, az sayıda maça çıktı ve oynadığı maçlarda da beklenen etkiyi yaratamadı. Bazı oyuncular ise zorunluluktan veya alternatifsizlikten çıktıkları maçlarda, kendilerine gelen şansı iyi değerlendiremedi. Fenerbahçe gönderilecek bu isimlerin yerine daha kritik ve sahada daha verimli olabilecek oyuncuları kadrosuna eklemek için harekete geçti. İşte gönderilecek ve kadroya katılacak isimler;

GÖNDERİLECEK İSİMLER

1. Serdar Kesimal: Fenerbahçe'nin Kayserispor'dan büyük umutlarla transfer ettiği Serdar, kendisine gelen şansları iyi değerlendiremedi. Müdahalelerinde başarısız olan, savunmanın arkasına adam kaçıran Serdar için sarı lacivertliler teklif bekliyor.

2. Milos Krasic: Juventus'tan 7 milyon euro bedelle kadroya katılan Sırp kanat oyuncusu, sezon boyu fit bir görüntü çizmedi. Toptan kaçtığı ve güçsüz olduğu görülen Krasic'in İtalya veya Rusya'da bir takıma gitmesi bekleniyor.

3. Miroslav Stoch: 2011/12'de Fenerbahçe'nin en önemli kozlarından biri olan Stoch, geçen sezon beklentilerin çok uzağında kaldı. Kocaman'dan nadiren şans bulan ve oldukça dağınık görünen Stoch, önümüzdeki sezonun planlarında yer almıyor.

4. Sezer Öztürk: Özellikle, Orduspor maçında attığı golle bir anda gündeme oturan ve arka arkaya formda maçlar çıkaran Sezer'in 2 sezonluk karnesi de bu birkaç maçtan öteye gidemiyor. Aykut Kocaman'ın kadroya dahi almadığı oyuncuyu isteyen takımlar arasında Beşiktaş da bulunuyor.

5. Cristian Baroni: Alex de Souza'nın gidişinden sonra hücuma daha yakın oynayan Cristian'ın yerine ara transferde Belhanda istenmiş fakat alınamamıştı. Kocaman'ın 'modern' orta saha oyuncusu için Avrupa'dan taliplerin olduğu iddiaları geliyor. Fenerbahçe ve oyuncunun menfaatleri doğrultusunda Cristian'ın da transferine izin verilebilir.

TRANSFERİ DÜŞÜNÜLEN İSİMLER

1. Cenk Tosun: Pierre Webo ve Moussa Sow dışında sadece Semih Şentürk'ü kadrosunda bulunduran ve Semih'i de fazla kullanmayan Aykut Kocaman, yerli bir oyuncuyu bu mevkiye alarak yoğun maç temposunda ondan sık sık yararlacaktır. Cenk Tosun, yerli ve ekonomik isimlerin başında geliyor.

2. Ömer Toprak: Savunmaya kaliteli bir isim ekleyerek, burada da toplam kaliteyi artırmak isteyen Aykut Kocaman, Bayer Leverkusen'de forma giyen Milli yıldız Ömer Toprak'ı listesine aldı.

3. Erkan Zengin: Sağ açıkta Dirk Kuyt dışında oynayacak isim bulunmazken, Stoch ve Krasic'in gidişi sonrası buradaki rotasyonu yerli bir isimle kuvvetlendirmek isteyen Aykut Kocaman, Eskişehirspor'un 28 yaşındaki yıldızı Erkan Zengin'i gözüne kestirdi.

4. Veysel Sarı: Gökhan Gönül'den 3 ay boyunca faydalanamayacak Fenerbahçe'nin, en kritik maçları sezon başında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları. Burada sıkıntı yaşamak istemeyen Fenerbahçe, Veysel Sarı'yı kadrosuna dahil ederek buraya alternatif ve kaliteli bir ismi eklemiş olacaki.

5. Rafael van der Vaart: Hücuma dönük orta saha olarak, takım savunmasına yardım eden, skora katkı yapan ve paslarıyla kapanan savunmaları açacak bir isim arayan Fenerbahçe için van der Vaart bu hedefte aranan isim. Tecrübeli yıldızın yüksek hedefler doğrultusunda kadroya liderlik yapması da beklenebilir.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!