comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Önce yalanlanıp, sonra transfer edildiler

23 Mayıs 2013, Perşembe 13:39

Fenerbahçe, resmi internet sitesi açıldığından beri ismi medyada geçen oyuncuların transferlerini önce yalanladı, sonra gerçekleştirdi.

 Alper Potuk'un resmen Fenerbahçe ile anlaşması üzerine, akıllara sadece birkaç hafta önce Alper Potuk'un transferinin yalanlanması geldi. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 'yalanladığı' ve daha sonra transfer ettiği haberlerin son yıllarda bir gelenek haline gelmesi de ayrıca dikkat çekti.

İLK İSİM ORTEGA

İnternetin çıkması ve yaygınlaşmasıyla birlikte kurulan resmi sayfalarda Fenerbahçe de eklendi. Akıllara Aziz Yıldırım'ın Türkiye'ye getirdiği dünya starlarından ilki Ariel Ortega geliyor. Arjantinli orta saha oyuncusunun transferi yalanladıktan sonra Fenerbahçe'ye katıldı. Fenerbahçe'nin tam olarak verim alamadığı ve takım içi çekişmelerinin kurbanı olduğu söylenen Ortega, sezon ortasından Türkiye'den kaçarcasına ayrılıp, sarı lacivertli kulüple davalık oldu ve büyük bir tazminat ödedi.
 

ROBERTO CARLOS DA YALANLANDI

Yalanlama haberlerinin ayyuka çıktığı bir diğer dünya yıldızı ise Roberto Carlos'tu. Bugünlerde Sivasspor ile teknik direktörlük için adı anılan Brezilyalı yıldız, Real Madrid'den ayrılıkdıktan sonra Fenerbahçe ile anlaştı. Fenerbahçe yine bir İspanya takımı olan Real Mallorca'dan da gol kralı Dani Güiza'yla ilgilendiği haberlerini yalanlayıp, Euro 2008'in bitmesinin ardından bu transferi gerçekleştirdi.
 

TOPUZ UZUN SÜRE YALANLANDI

Fenerbahçe'nin uzun süre yalanladığı fakat daha sonra transfer ettiği isimlerden biri de o dönemde Anadolu'nun en büyük yıldızı olarak gösterilen Mehmet Topuz'du. Fenerbahçe, Mehmet Topuz'u transfer edeceği haberlerini resmi internet sitesinden yalanladığı haberlerden sonra futbol kamuoyu, Aziz Yıldırım'ın arabasıyla Mehmet Topuz'u İstanbul'a getirdiğini gördü.

Fenerbahçe'de iki dönem görev alan ve 3 şampiyonluk kazanan Alman teknik direktör Christoph Daum'un, ikinci gelişinden önce Fenerbahçe yine yalanlama haberi yayınladı. Şilili orta saha oyuncusu Claudio Maldonado da yalanlandıktan sonra transfer edilen bir diğer isim...

GİDECEĞİ YALANLANIP GİDENLER

Fenerbahçe'nin gideceğini yalanladıktan birkaç gün sonra başka takımlara transfer olduğu görülen isimler de var. Bunların başında Sırp forvet Mateja Kezman geliyor. Kezman, gideceği yalanlandıktan sadece 3 gün sonra Paris Saint-Germain'e transfer oldu. Diğer isimler ise İlhan Parlak, Claudio Maldonado, Gürhan Gürsoy, Kemal Aslan, Can Arat olarak hafızalarda yerini aldı.

Haber: Hakan CELEP 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!