comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Alper'le ilgili bilinmeyen gerçek! Futbolu bırakıyordu

23 Mayıs 2013, Perşembe 12:23

Eskişehirspor'dan Fenerbahçe'ye transferi ile gündemi işgal eden genç futbolcu Alper Potuk'un, futbol kariyerinin başlarında futbolu bırakma noktasına geldiği öğrenildi.

İki ezeli rakip Galatasaray ile Fenerbahçe arasında transfer savaşı çıkmasına sebep olan genç orta saha oyuncusu Alper Potuk'un futbol kariyerinde dikkat çekici detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Çiftelerspor'dan Eskişehirspor'a, oradan da Fenerbahçe'ye uzanan futbol kariyerinde alt yapı döneminde futbolu bırakma noktasına gelen genç futbolcu o tarihlerde Eskişehirspor Süper Genç takımını çalıştıran Emre Özbayer'in yoğun çabası sayesinde futbola tutundu.
BABASI LİSANSINI ALIYORDU

Eskişehirspor ile Çiftelerspor arasında oynanan bir hazırlık maçında attığı serbest vuruş golü sayesinde keşfedilen Alper Potuk, Eskişehirspor B Genç kategorisine transfer edilirken oyuncu bu takımda yaşadığı sorunlar nedeniyle futboldan kopma noktasına geldi. Eskişehirspor'daki lisansını almak için kulübe gelen babasını Süper Genç takım çalıştırıcı Emre Özbayer ikna ederken, oyuncuyu 3 yaş küçük olmasına rağmen Süper Genç kategorisinde oynatan Emre Özbayer bir anlamda Alper Potuk için futbolun kapısını açtı.

'SEZGİSİYLE OYNUYORDU'

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Özbayer, kendisinden 3 yaş büyük oyuncularla oynattığı Alper Potuk'un rakiplerine karşı yaşından dolayı yaşadığı dezavantajı sezgileriyle kapattığını ifade ederken Alper Potuk'un oyunu hem ofansif hem de defansif olarak oynayabildiğini ve Fenerbahçe'de başarılı olacağına inandığını belirtti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!